Flera sätt att utveckla tillit – Food Pharmacy

Helena Önneby

Post image

Flera sätt att utveckla tillit

Något många frågar mig om är tillit, och hur man utvecklar det. Och när vi kommer in på detaljerna av anledningen till personens brist på tillit inser jag att jag känner igen mig i dem alla. Jag har definitivt inte alltid haft så stark och villkorslös tillit som jag har idag och jag är så tacksam för att jag har hittat hit. Det är en underbar gåva jag har gett mig själv genom en tydlig intention och stark commitment. Det är vad jag vill dela med mig av idag, hur jag har utvecklat min tillitsmuskel över tid och jag skulle vilja dela upp det i tre delar; tänka, känna och veta.

Du kanske vet att jag inte är ett stort fan av att använda tankarna till så mycket mer än praktiska saker här i livet. Sinnet är så begränsat till det förflutna, till rädsla och kontroll. Men jag har ett väldigt logiskt sinne och jag har använt det för att tänka ganska mycket på tillit. Och när jag gjort det har jag insett bland annat:

1. Jag har överlevt varje dag hittills
2. Mitt sinne kan inte förutsäga framtiden, det baserar framtidsfantasier på gamla erfarenheter eller saker som det har hört tidigare
3. Mitt sinne är begränsat i idéer och fantasier om vad som skulle kunna hända, i verkligheten är alternativen obegränsade, så jag behöver inte ens ge den uppgiften att försöka lista ut framtiden
4. Jag slösar med viktig energi när jag försöker sia om framtiden och oroar mig för saker jag inte vet något om, energi som är bättre bevarad för när något svårt faktiskt händer i denna 3D-verklighet (och inte bara som en fantasi i mitt sinne)
5. Det vi fokuserar på växer och energi drar till sig energi så det är smartare att fokusera på det jag vill ha mer av än det jag inte vill ha i mitt liv
6. Våra kroppar vet inte riktigt skillnaden mellan ett verkligt scenario och en fantasi i våra huvuden, så det är oschysst mot den att utsätta den för all den stressen när det inte är nödvändigt

Jag vill både respektera och ha medkänsla för mitt sinne, så listor som dessa hjälper det att lugna ner sig och ha mer tillit.

Jag är dock ett stort fan av att känna. Inte att känna på ett analyserande eller ältande sätt utan att känna på det enda sätt vi faktiskt kan, genom att känna känslan genom kroppen och med vår medvetenhet. Allt tänkande och oroande sätter spår i våra kroppar, precis som svåra eller traumatiska händelser också gör. När dessa energier/känslor inte får kännas och släppas så fastnar de i vår kropp. Det gör med tiden att vi blir splittrade, spända och lättriggade. Vi behöver öva på att känna de svåra känslorna och inse att de inte är farliga även om de oftast är obekväma. Ju mer emotionell hygien vi har, det vill säga att regelbundet skanna igenom våra kroppar efter känslor som har fastnat och låta dem kännas fullt ut, desto mindre triggade blir vi, desto mer tillit kan vi utveckla. Några av mina favoritpraktiker för detta är meditation, dans, shaking, breathwork, tid med naturen och non-duality.

På tal om non-duality, ett ord vi sätter på något som inte kan förklaras. För mig är det vetskapen om min sanna essens som inte är mitt sinne, min kropp, mina känslor eller min historia. Non-duality är långt bortom allt det men kan fortfarande hålla space för allt. Det är mitt riktiga hem. Och så har jag min fantastiska intuition, som vägleder mig genom allt, och som oftare än något annat som säger: Allt är okej. Och när jag pausar för att ta in just detta ögonblick, vilket ögonblick det än är, inser jag att det är sant.

Jag vet att det kommer att finnas smärta, också i framtiden, men jag vet ännu inte vad som kommer orsaka smärtan. Jag vet också att jag klarar det. Jag har utrymme att känna det som behöver kännas. Jag kan låta sinnet få ha sina stormar och veta att jag inte är mitt sinne. I slutändan är jag inte varken mina tankar, min kropp, mina känslor eller min historia, jag är allt och så mycket mer. Och från den platsen, från den vetskapen, kommer ovillkorlig tillit. Som min intuition sa till mig för mig för flera år sedan när jag fastnade i oro för min hälsa och försökte kontrollera mig till tillit: Tillit handlar inte om att lita på att allt blir som du vill, tillit handlar om att lita på att hur det än blir så kommer du vara okej. De orden sammanfattar vad ovillkorlig tillit betyder för mig idag.

När jag har tillit så finns det finns så mycket mer utrymme för närvaro, glädje och njutning, och för livet att få glatt överraska mig. Det är från den platsen jag vill lära ut mitt nya onlineprogram Empowered. Under 3 månader utforskar vi vår inre kraft, distanserar oss från tankarna, känner våra känslor, utvecklar vår intuition, stärker vår tillit och bjuder in livet på riktigt genom videolektioner, meditationer, praktiska verktyg och liveträffar varannan vecka. Vi drar igång söndagen den 20 augusti. Om din intuition kallar dig ser jag fram emot att jobba ihop i höst! Läs mer och anmäl dig: https://helenaonneby.com/empowered

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.