Rostad majssoppa – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Rostad majssoppa

fav

Vi ska äta mer soppa i höst. Soppa är gott, enkelt och oftast billigt. Vad sägs om en soppa som smakar som en grillad majskolv? Receptet kommer här!

Print

Rostad majssoppa

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 24 1x
Scale

Ingredienser

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 pkt (à 225) frysta majskorn

1 krm rökt paprikapulver

1/2 tsk malen spiskumin

1 krm chilipulver

1 klick smör eller olja

salt efter tycke och smak

5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1/2 lime, juicen

massa färsk koriander

Instruktioner

Sätt ugnen på 200C. Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg den frysta majsen i en ugnsform och blanda med lök, vitlök, paprikapulver, spiskummin, chilipulver, smör/olja och salt. Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills majsen börjar få lite färg. Rör om så att det inte bränns!

Lägg över majsen i en kastrull och tillsätt buljongen. Låt koka upp. Mixa soppan med en stavmixer. Späd kanske med mer vatten? Tillsätt lime och smaka av med salt.

Hacka färsk koriander och ös på strax före servering. Avnjut tillsammans med t ex en grönsallad, öster eller mjölksyrade grönsaker.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.