Stress – en modern samhällssjukdom – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Stress – en modern samhällssjukdom

Stressen i samhället ökar i alla åldrar. Den stressrelaterade sjukfrånvaron bland kvinnor i åldern 25–29 år ökade med 370 procent under det föregående årtiondet. En hög stresstålighet går hand i hand med mentalt och kroppsligt välmående, och ger ett försprång i livet. 

Nu när hösten dragit igång tänkte vi bara påminna om att vi har en stresskurs i shoppen. Det finns faktiskt rätt mycket som man kan göra själv för att inte hamna i det där ekorrhjulet! Man kan bygga krockkuddar mot stress! Tillsammans med vår samarbetspartner THRiVE Wellness Solutions har vi tagit fram ett digitalt förebyggande självhjälpsprogram för dig som vill få pepp och motivation för att hitta dina individuella orsaker till stress, lära dig vad som händer i kroppen när du stressar och se på din stress ur nya perspektiv.

I kursen – som består av tre videolektioner, konkreta råd och hälsoverktyg samt en receptsamling från oss – lär du dig om den senaste forskningen kring stress. Du får en guide till hur du kan minska stressen i ditt liv på ett systematiskt sätt, och använda tricks för att optimera din kroppsliga och psykiska motståndskraft mot utmaningar. Kursledare är ingen mindre än Annie Pettersson – Fil.mag (biologi), Fil.dr (medicin).

Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här. Programmet går under “kost- och stressrådgivning” och är friskvårdsberättigat.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.