Hur laser hjälpte Malin tillbaka efter postcovid – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Hur laser hjälpte Malin tillbaka efter postcovid

I samarbete med Clinic L7

För många av oss är coronapandemin ett minne blott, men inte för trädgårdsmästaren Malin, 44 år. Sedan två år har hon levt med en extrem fatigue, hjärntrötthet, kraftiga pulsrusningar och kroppssmärtor. Den här intervjun handlar om hur laser hjälpt henne efter postcovid.

Berätta, när fick du post covid?

Jag fick covid första gången i februari 2021 och ytterligare en gång 2022. Redan efter första gången så ville det inte ge med sig, jag fick väldigt obehagliga symptom som senare ledde till en post covid-diagnos. Mina främsta symptom som varit direkt handikappande är extrem fatigue, brutal hjärntrötthet, kraftiga pulsrusningar, lågt blodtryck, mag- och tarmproblem och kognitiva problem som svårt med minnet och ord… för att bara nämna några, totalt har jag haft fler än 30 olika symptom. Alla har inte varit konstanta utan kommit och gått genom åren, men energilösheten, hjärntröttheten och pulsrusningarna har varit konstanta och också de symptom som verkligen hindrat mig i min vardag.

Vad har du sökt för typ av hjälp innan du hittade lasern?

Eftersom jag var sängbunden under en så lång tid så var det inte ens möjligt att söka hjälp utanför det traditionella vårdsystemet, jag hade helt enkelt inte möjlighet att ta mig själv någonstans och i vårdsystemet ingick sjukresor. När jag kom till Camilla och Johanna på Cinic L7 i början av hösten hade jag börjat må lite bättre tack vare en medicin som lugnade mina pulsrusningar och bidragit till ett något större energifönster som gjorde det möjligt för mig att ens kunna ta mig hit. Kurvan hade med andra ord börjat gå lite uppåt, men jag var ändå väldigt trött. Eller trött är faktiskt en kraftig underdrift – tröttheten jag upplevde var helt bisarr. Det var en trötthet som varken gick att sova eller vila bort, trots att jag sovit en hel natt så vaknade jag lika trött varje dag.

För att ge ditt energisystem en boost har du fått en behandling som heter “Longevity” vars mål är att öka enegriproduktionen i dina mitokondrier. Känner du att du fått mer energi?

Absolut! Sedan jag började med lasern har jag inte upplevt några “kraschar”. Om jag puschade mig för hårt förut, som att till exempel hänga tvätt och dusch på en och samma dag, så kunde det ta en vecka för mig att återhämta mig. Nu är återhämtningstiden inte alls lika lång, knappt en dag. Det är en enorm förbättring!

Jag har en aktivitetsklocka som mäter min puls och mitt HRV (Heart Rate Variability), och efter en behandling ser jag direkt resultat. De senaste åren har min kropp automatiskt hamnat i stressläge bara av att jag suttit eller stått upp, men efter en behandling händer inte det. Dessutom når jag djup vila under själva behandlingen vilket gör att jag känner mig väldigt avslappnad och lugn i sinnet.

På tal om avslappnad, ser du någon förbättring på sömnen?

En skillnad är att jag kunnat sluta med melatoninet som tidigare hjälpte mig med insomningen, det klarar jag mig utan nu. Jag somnar lätt på kvällen. Sömnen är överlag bra med det beror ju på medicinerna som jag äter. Jag provade att göra ett uppehåll från dem för ett tag sedan, men då märkte jag faktiskt en försämring av sömnen så nu har jag börjat med medicinerna igen. Mitt mål är att sluta helt med dem, jag tänker att jag kanske vågar sluta igen när jag kommit ännu längre med min laserbehandling.

Du har även fått en behandling som heter “Mental Performance” för att balansera dina sympatiska och parasympatiska system. Har du känt någon skillnad på det mentala planet?

Absolut, det har jag verkligen! Efter ha tagit regelbundna laserbehandligar i några månader så känner jag ett väldigt tydligt ökat allmänt välmående. Jag känner framför allt en lätthet och klarhet, och att slippa hjärndimman gör ju automatiskt att jag slappnar av. De som någon gång upplevt hjärndimma vet hur deprimerande det är när man känner att man inte fungerar som man brukar eller skulle vilja.

Nu har du tagit tio behandlingar och du känner alltså  mindre tröghet i hjärnan, en bättre återhämtningsförmåga, färre krascher och kortare dippar när de väl uppstår?

Precis, och utöver huvudvärken så har jag haft extrem smärta i ryggen de senaste två åren som jag behandlat hos en kiropraktor. Direkt efter att han behandlat mig har jag alltid fått en ökad smärta, men om jag går och tar en laser direkt efter att jag varit hos kiropraktorn så känner jag ingen smärta alls. Lasern har helt enkelt gjort mig mer mottaglig för min behandling hos kiropraktorn.

Är du som läser detta intresserad av att veta mer om behandlingen som Malin får? Då kan vi tipsa om att gå in på Clinic L7 och läsa mer. Vill du boka en behandling? Boka här och använd koden FP15 så får du 15% rabatt.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.