En långsam hudvårdstrend: Slow Skincare – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

En långsam hudvårdstrend: Slow Skincare

I betalt samarbete med Skinome

Har du tänkt på hur fort vi vill att allt ska gå nuförtiden? Oavsett om vi beställer en produkt på nätet, lagar mat eller ska titta på en film. Vi har vant oss av med att behöva vänta! Och detta gäller även vår syn på hudvård. Vi vill ha snabba resultat direkt. Och för att inte göra oss besvikna så marknadsför hudvårdsindustrin sina produkter som som “kraftfulla”, “potenta” och “aktiva”, och tutar i oss att om det inte känns slätt och rynkfritt omedelbart så funkar det inte.

Därför spetsade vi öronen extra mycket när Skinomes grundare, Johanna Gillbro, introducerade oss för begreppet “slow skincare”. Är du bekant med begreppet? Man kan säga att “slow skincare” är en motreaktion till all överanvändning av aktiva mirakelingredienser i dussintals steg som bara behandlar ytan (och som kan leda till en känslig och reaktiv hud, vilket kan vara svårt att återhämta sig från). Tvärtom så handlar Slow Skincare om att investera i produkter som är omsorgsfullt framställda med noggrant utvalda ingredienser av bästa kvalitet som främjar hundens och kroppens hälsa på djupet på sikt. Vinsten av att kunna tänka sig att tumma lite på den där omedelbara ytliga effekten är att du får skonsammare och, i längden, mer effektiva resultat. Effekten är helt enkelt hållbar – genom att konsekvent använda högkvalitativa produkter så bygger du långsamt upp en stark hudbarriär som stödjer hudens hälsa för att förhindra framtida skador (och en mycket mindre risk för irritation och känslighet).

Traditionell hudvård vs Slow Skincare – 3 skillnader

Kvantitet vs kvalitet

Traditionell hudvård: Ständigt nya produkter, nya format och nya mirakelingredienser. Tunga miljövänliga förpackningar som andas ”lyx”. Långa hudvårdsrutiner i flera steg.

Slow Skincare: Få högkvalitativa produkter med förpackningar som tar hänsyn till både miljön och formuleringarna. Minimalistiska rutiner i få steg.

Omedelbara lösningar vs varaktiga effekter

Traditionell hudvård: Söker snabba lösningar och resultat för varje hudproblem – alltid i form av en produkt eller en behandling som endast behandlar ytan.

Slow Skincare: Prioriterar långsiktiga och skonsamma åtgärder som främjar huden och kroppens hälsa på djupet. Fokus på hållbara steg till frisk hud.

Ytlig skönhet vs hudhälsa

Traditionell hudvård: Fokuserar på hudens utseende och eftersträvar (ibland ouppnåeliga) skönhetsideal. Allt kretsar kring skönhetsnormer, att sträva efter perfektion och att inte se bortom ytan.

Slow Skincare: Betonar hudens hälsa och välbefinnande och att huden både ska kännas och se bra ut. Att få en hud som ser bra ut är ofta resultatet av slow skincare då huvudfokus ligger på att få en hälsosam och frisk hud.

Så, vad sägs om att skruva ner förväntningarna på omedelbara resultat lite inför 2024 och omvärdera din inställning till hudvård? Vad tror du om att låta det här året bli året då vi saktar ner och omvärderar våra hudvårdsrutiner? Vi har redan bestämt oss – istället för att jaga de nyaste, mest kraftfulla ingredienserna på marknaden investerar vi enbart i produkter av hög kvalitet som bygger på mer långsiktig och konsekvent användning. Vi läste någonstans att din hudrutin ska vara “ett maraton och inte en sprint” och det tyckte vi var väldigt talande. I slutet av dagen handlar skönhet om att ha lite tålamod och att träna oss på att lära oss att vänta lite igen. För det kommer att vara så värt det i slutändan!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.