De viktiga elektrolyterna – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

De viktiga elektrolyterna

I betalt samarbete med Pureness

En av de vanligaste frågorna vi får, utöver om vi dricker kaffe samt vilken mixer vi använder, är om vi äter kosttillskott. Och det gör vi. Fast inte särskilt många. Och när vi väljer våra tillskott så är vi självklart väldigt noggranna med att de är av högsta kvalitet och inte innehåller några onödiga tillsatser.

Just nu fastar vi och under fasta tar vi alltid tillskott av elektrolyter. Enkelt förklarat är elektrolyter elektriskt laddade mineraler som behövs för att nästan alla kroppens system och organ ska fungera normalt. När vi äter normalt får vi vanligtvis en rätt jämn försörjning av dem genom det vi äter och dricker, men när vi fastar (eller för den sakens skull tränar hårt eller att det är så varmt ute att vi svettas ut elektrolyter) så töms våra reserver rätt snabbt, vanligtvis inom de första 24-48 timmarna.  Och så fort reserverna tar slut så kommer symptomen på elektrolytbrist smygande… De vanligaste är huvudvärk, muskelkramp och illamående. Inte så roliga symptom, helt enkelt.

Många elektrolytpulver är smaksatta, så det tog ett tag innan vi hittade rätt. Vi vill ha ett helt neutralt pulver utan tillsatt socker och tillslut hittade vi ett pulver från Pureness som motsvarade våra krav. Och det är därför som vi inlett ett samarbete nu – för att Pureness har det enda pulvret på marknaden som vi kan tänka oss att äta. Det här pulvret är neutralt och helt sockerfritt, och utöver elektrolyter så innehåller det havssalt, vitamin C och organiskt svavel. Och produkten lämpar sig som sagt inte alls bara vid fasta utan vid alla tillfällen då man kan behöva reglera vätska- och saltbalansen, som till exempel när man sportar, bastar eller svettas.

Och till alla föräldrar där ute som har barn som envisas med att vilja köpa alla dessa drycker som finns i affären med tillsatta elektrolyter… Säg nej! Köp det här pulvret istället! Elektrolyter är jättebra även för barn men se till att äta/dricka dom i sin renaste form. Använd koden “foodpharmacy” så får du dessutom 20% rabatt!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.