fbpx Print

Rå chokladdessert

Scale

Ingredienser

Botten

2 1/2 medjooldadlar, urkärnade

4 1/2 dl naturella mandlar

Fyllning

2 1/2 dl medjooldaldar, urkärnade

2 msk kokosolja

1/2 dl vatten

1 tsk vaniljextrakt

1 krm flingsalt

Chokladtopping

4 dl rå kakao, pulver

2 1/2 dl agavesirap

1 1/2 dl kokosolja

1 dl vatten

ätbara blomblad (valfritt)

Instruktioner

Låt dadlarna till botten ligga i blöt i 20 minuter, Häll av vattnet.

Mixa dadlar och mandel i en blender. Skeda upp i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper; sprid smeten jämnt i formen och ställ åt sidan medan du gör fyllningen.

Mixa alla ingredienser till mynningen utom vattnet i din blender, tills det blir en jämn smet. Pulsera och skrapa ner med en sked från väggarna vid behov. Tillsätt sedan vatten sakta. Bred ut smeten över bottenlagret och låt stå i fryser medan du gör chokladtoppingen.

Mixa alla ingredienser till chokladtoppingen i din blender tills det blir en jämn smet. Häll i vattnet sakta, och inte för mycket. Bred ut toppingen ovanpå fyllningen och ställ tillbaka formen i frysen cirka 1 timme.

Ta ut desserten och skär den i 14 bitar. Garnera med ätbara blomblad (om du vill).