Vårt bästa tips för att börja gilla dig själv – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Vårt bästa tips för att börja gilla dig själv

Det här inlägget är sponsrat av Mindfully

Idag har det blivit dags för oss att tipsa dig om världens härligaste meditationsapp. Men låt oss först berätta om vår egna resa mot ett bättre mående…

Resan började för cirka tio år sedan och den började varken i en app eller på en yogamatta utan i köket. De första åren med Food Pharmacy ägnade vi otaliga timmar åt att experimentera med grönsaker i köket, shotta gurkmeja och finslipa recept. Men… efter några år märkte vi att vi sakta men säkert började intressera oss för fler delar inom hälsa än bara maten, och då framför allt själslig hälsa. Vi insåg nämligen att man kan äta hur bra som helst, kryssa i alla kategorier i Näringsjägarkompassen och få i sig alla fibrer… men talar man inte snällt till sig själv så är man ändå inte särskilt hälsosam.

Det finns miljontals sätt att visa sig själv kärlek och vi har provat allt ifrån att skriva tacksamhetsdagbok och prioritera sömnen till att vara mycket ute i naturen och yoga. Vi har börja säga nej till saker som vi inte vill göra, och istället göra mer plats för det som gör oss lyckliga. Och framför allt så har vi börjat meditera. Och det är här som appen Mindfully kommer in i bilden. Vi har nämligen upptäckt att Mindfullys guidade meditationer är det bästa receptet för att få till en regelbundenhet när det kommer till att meditera. Precis som med allt annat inom hälsa (träning, mat etc) så är just den där regelbundenheten viktigt för att få den effekten man vill ha. Meditation är förvisso en övning i stillhet och närvaro, men precis som att du kan få större bisceps av att gå till gymmet så kan du träna ditt medvetande att bli mer närvarande.

Summa summarum så vill vi tacka Mindfully för att vi talar snällare till oss själva och numera har större självmedkänsla än för några år sedan. Om du inte har mediterat tidigare är vårt råd till dig att du också börjar med guidade meditationer. Håll det enkelt i början, välj en kort meditation på fem minuter och vips så kommer du att känna dig redo för lite längre meditationer. Vi har upplevt fantastiska effekter av att meditera regelbundet, men tänk på att inte ha för höga förväntningar i början. Du kommer inte automatiskt bli helt harmonisk och tom på tankar, men sakta men säkert kommer den där inre rösten som inte alltid är så snäll att tystna lite, och framför allt så kommer du bli bättre på att observera den utan att tro på den.

Just nu har Mindfully ett superbra erbjudande där man får prova 30 provdagar gratis (istället för 7 som dom brukar ha). Spana in erbjudandet här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.