Allt du behöver veta om UV-index på en minut – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Allt du behöver veta om UV-index på en minut

I samarbete med Skinome

Har du koll på UV-index? Enkelt förklarat är UV-index ett mått på styrkan av solens skadliga UV-strålning som tar hänsyn till både UVA- och UVB-strålarnas intensitet. Med andra ord ett viktigt index att hålla koll på den här tiden på året!

Det enklaste sättet att kolla det aktuella indexet är att gå in på väderappen i mobilen. Och sedan då? Jo, tumregeln är att om det visar över 2 så betyder det att UV-strålningen är stark och att du ska använda solskydd. UV-index är vanligen som högst mitt på dagen, i Sverige sommartid är det kl 13. Och i Sverige rör det sig om cirka 180 dagar om året – från mars till oktober.

Voilà, nu vet du allt du behöver veta om UV-index! Och nu när du har bakgrunden så kanske du förstår att det är viktigt att använda solskydd? Från och med idag fram till och med söndag 30 juni har Skinome en solskyddskampanj där du får 20% på enskilda solskydd och 30% på solskyddskit

Vår personliga favorit just nu är den här produkten för ansiktet – SPF30. Köp den tom söndag med 20% rabatt! Den är ny för i år och har blivit en riktig storfavorit hos oss och barnen. Vi kan också passa på att tipsa om Skinomes solskyddskombo som kommer som både SPF50 samt SPF30. 30% tom söndag, just sayin.

Kram och sola smart i sommar!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.