Vill du också minska risken för sjukdomar samt föryngra dina celler? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Vill du också minska risken för sjukdomar samt föryngra dina celler?

En ny studie från USC Leonard Davis School of Gerontology (februari 2024), visar att cykler av fastehärmande kost kan ha många hälsofördelar. Efter fastehärmande cykler sågs minskade nivåer av riskfaktorer för åldersrelaterade sjukdomar som cancer, diabetes och hjärt-kärlsjukdom.

Dessutom föryngrades immuncellerna och deras förmåga att bekämpa skadliga celler förbättrades. Fastehärmande cykler minskar också tecken på åldrande av immunsystemet, insulinresistens och fettlever hos människor, vilket resulterar i en lägre biologisk ålder. 

“This study shows for the first time evidence for biological age reduction from two different clinical trials, accompanied by evidence of rejuvenation of metabolic and immune function.”

Valter Longo, studiens huvudförfattare

I studien analyserades effekter från en fastehärmande kost på två grupper med män och kvinnor mellan 18-70 år. De som randomiserades till fastehärmande kost genomgick 3-4 månadscykler med 5 dagar på dieten följt av 25 dagar med normalt kost. Sammanfattningsvis visar studien att cykler av fastehärmande kost kan motverka åldrande och sjukdomar genom att förnya kroppens metabolism och immunsystem.

Den 15-19 juni så kör vi en fasthärmande kur igen. Haka på oss här och reparera ditt immunförsvar, få massa härlig energi och kom i så väl fysisk som mental form lagom till sommaren! Kuren startar den 15 juni men du måste inte köra prick då (även om det förstås är väldigt trevligt). En del börjar någon dag tidigare, andra några dagar/veckor senare.

Anmäl dig här. Sista anmälningsdag är tisdagen den 11 juni vid midnatt och prenumererar du på vårt nyhetsbrev så får du alltid 10% rabatt med koden “kompis10″🌛

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.