fbpx Print

Clafoutis med karamelliserade plommon

Scale

Ingredienser

16 små plommon (eller 8 stora)

2 msk smör

2 msk honung

Clafoutis smet

1 1/2 msk honung

3 ägg

1 1/2 dl grädde/kokosgrädde

100 g mandelmjöl

1 nypa salt

2 vaniljstänger

4 msk av karamellspadet (se ovan)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smör och honung i en panna. Tvätta plommonen och dela dem på mitten. Lägg dem i pannan med snittytan nedåt och låt småputtra i cirka 5 minuter.
  3. Vispa honung, ägg och grädde. Addera mandelmjöl, salt, fröna från två vaniljstänger och 4 msk av karamellsåsen.
  4. Smöra en form och häll i smeten. Fördela plommonen jämt med snittytan uppåt.
  5. Baka i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.