Varm novembersallad med champinjoner, blomkål och timjan – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Varm novembersallad med champinjoner, blomkål och timjan

Stekta champinjoner är ett gott tillbehör som passar såväl till kött som vegetariskt, men i det här receptet har vi gjort den till huvudnumret. Vi smaksätter svampen med färsk vitlök och soja för lite extra sälta och avnjuter den tillsammans med en proteinrik quinoasallad.

Man ska inte stressa när man steker champinjoner, låt det ta sin tid så kommer du att få en fantastiskt god svamp! I det här receptet smaksätter vi med timjan, men färsk persilja blir också väldigt gott!

Print

Varm novembersallad med champinjoner, blomkål och timjan

  • Av : Food pHarmacy
  • Portioner : 24 1x
Scale

Ingredienser

Svampen

½ lök

300 g blomkål

2 vitlöksklyftor

2 msk olja (eller smör) att steka i

150 g hela små champinjoner

1 dl buljong

1 tsk färsk timjan

salt & svartpeppar

Quinoasallad

1 dl quinoa (okokt)

½ rödlök

2 msk valnötter

1 näve blandade gröna blad

salt & svartpeppar

Instruktioner

Hacka lök och vitlök, skär blomkålen i mindre buketter. Värm olja/smör i en stekpanna och och börja med att steka den gula löken i några minuter så att den blir mjuk. Skölj svampen och stek den hel (skiva den alltså inte) tillsammans med löken i ytterligare några minuter. När svampen har fått lite färg, tillsätt blomkålen och stek tills även de fått lite färg. Tillsätt sist vitlöken. Tillsätt buljongen och låt vätskan koka in i ett par minuter. Tillsätt timjan, smaka av med salt och peppar. Servera med quinoasalladen!

Quinoasallad

Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Skiva rödlöken i tunna halvmånar. Blanda quinoa och rödlök med gröna blad, toppa med solroskärnor.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.