fbpx Print

Varm novembersallad med champinjoner, blomkål och timjan

Scale

Ingredienser

Svampen

½ lök

300 g blomkål

2 vitlöksklyftor

2 msk olja (eller smör) att steka i

150 g hela små champinjoner

1 dl buljong

1 tsk färsk timjan

salt & svartpeppar

Quinoasallad

1 dl quinoa (okokt)

½ rödlök

2 msk valnötter

1 näve blandade gröna blad

salt & svartpeppar

Instruktioner

Hacka lök och vitlök, skär blomkålen i mindre buketter. Värm olja/smör i en stekpanna och och börja med att steka den gula löken i några minuter så att den blir mjuk. Skölj svampen och stek den hel (skiva den alltså inte) tillsammans med löken i ytterligare några minuter. När svampen har fått lite färg, tillsätt blomkålen och stek tills även de fått lite färg. Tillsätt sist vitlöken. Tillsätt buljongen och låt vätskan koka in i ett par minuter. Tillsätt timjan, smaka av med salt och peppar. Servera med quinoasalladen!

Quinoasallad

Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Skiva rödlöken i tunna halvmånar. Blanda quinoa och rödlök med gröna blad, toppa med solroskärnor.