Print

Varm novembersallad med champinjoner, blomkål och timjan

Scale

Ingredienser

Svampen

½ lök

300 g blomkål

2 vitlöksklyftor

2 msk olja (eller smör) att steka i

150 g hela små champinjoner

1 dl buljong

1 tsk färsk timjan

salt & svartpeppar

Quinoasallad

1 dl quinoa (okokt)

½ rödlök

2 msk valnötter

1 näve blandade gröna blad

salt & svartpeppar

Instruktioner

Hacka lök och vitlök, skär blomkålen i mindre buketter. Värm olja/smör i en stekpanna och och börja med att steka den gula löken i några minuter så att den blir mjuk. Skölj svampen och stek den hel (skiva den alltså inte) tillsammans med löken i ytterligare några minuter. När svampen har fått lite färg, tillsätt blomkålen och stek tills även de fått lite färg. Tillsätt sist vitlöken. Tillsätt buljongen och låt vätskan koka in i ett par minuter. Tillsätt timjan, smaka av med salt och peppar. Servera med quinoasalladen!

Quinoasallad

Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Skiva rödlöken i tunna halvmånar. Blanda quinoa och rödlök med gröna blad, toppa med solroskärnor.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.