½ lök
300 g blomkål
2 vitlöksklyftor
2 msk olja (eller smör) att steka i
150 g hela små champinjoner
1 dl buljong
1 tsk färsk timjan
salt & svartpeppar
1 dl quinoa (okokt)
½ rödlök
2 msk valnötter
1 näve blandade gröna blad
salt & svartpeppar
Hacka lök och vitlök, skär blomkålen i mindre buketter. Värm olja/smör i en stekpanna och och börja med att steka den gula löken i några minuter så att den blir mjuk. Skölj svampen och stek den hel (skiva den alltså inte) tillsammans med löken i ytterligare några minuter. När svampen har fått lite färg, tillsätt blomkålen och stek tills även de fått lite färg. Tillsätt sist vitlöken. Tillsätt buljongen och låt vätskan koka in i ett par minuter. Tillsätt timjan, smaka av med salt och peppar. Servera med quinoasalladen!
Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Skiva rödlöken i tunna halvmånar. Blanda quinoa och rödlök med gröna blad, toppa med solroskärnor.