Sobanudlar med chili- och ponzumarinerade ägg – Food Pharmacy

Lunch hemma med Cina, Recept

Post image
fav

Sobanudlar med chili- och ponzumarinerade ägg

fav

Marinerade ägg! Har du provat? Det är så gott att jag inte fattar att jag inte alltid har det hemma. Men ibland måste man bara få längta efter något.

Chiliolja har jag däremot alltid i kylen vilket gör startsträckan till det här receptet kortare. Äggen vill ändå ha ett dygn eller två i kylen för maxad smak. Men att öppna kylen och ha sina ägg gör den här lunchen snabbfixad. Jag har sobanudlar som är gjorda på bovete. Tycker de har en god smak. Rättika, en lila morot och salladslök var allt som behövdes för att i övrigt svänga ihop den här 5-plus lunchen. Väl bekomme!

Print

Sobanudlar med chili- och ponzumarinerade ägg

  • Av : Cina Risberg c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 1 1x
Scale

Ingredienser

70100 g sobanudlar

1 morot

1 dryg dl strimlad rättika

1/2 salladslök

1 marinerat ägg

1 msk av marinad

2 msk jordnötter

ev extra chiliolja och ponzu

Marinad till äggen

1 dl chiliolja

1 dl ponzu

1 salladslök

Chiliolja

2 dl matolja

2 msk sesamolja

1/2 dl gochugaru (koreansk chili)

1 färsk röd chili hackad (med eller utan kärnor beroende på hur stark du vill ha det)

2 hackade/rivna vitlökslklyftor

1 msk hackad/riven ingefära

2 msk rostade sesamfrön

1 stjärnanis

Instruktioner

Chilioljan gör du genom att finhacka chili, vitlök, ingefäran. Blanda sedan alla ingredienserna i en kastrull med oljan och värm långsamt. Se upp så att du inte bränner vitlöken. Låt oljan stå och svalna innan du blandar den med ponzun till marinaden.

För att marinera ägg kokar du dem i 6 minuter. När de har svalnat skalar du dem och lägger dem i en trång burk och häller över marinaden och salladslöken så att de täcks. Låt stå minst ett dygn.

Så var det dagens lunch. Koka nudlarna enligt förpackningsinstruktionerna.

Strimla eller riv rättika och morot. Med en mandolin går det enkelt. Skiva löken tunt.

Dela ägget och lägg upp tillsammans med grönsakerna på nudlarna. Häll över 1 dryg msk av marinaden och strö över lite jordnötter. För extra smak tillsätt mer chiliolja och ponzu.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.