fbpx

Food Pharmacy Store AB (“Food Pharmacy”) arbetar för att säkerställa att din integritet ska skyddas vid användning av våra tjänster. Food Pharmacy är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

I denna integritetspolicy informerar vi dig om varför och på vilket sätt vi behandlar personuppgifter och hur vi använder cookies. Här kan du även läsa om vad du som registrerad har för rättigheter och vart du kan vända dig med frågor eller synpunkter kopplade till Food Pharmacys personuppgiftsbehandling. Integritetspolicyn uppdaterades senast i september år 2019.

Integritetspolicy

  • Vad för slags personuppgifter samlar vi?

    Kund
    Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss, t.ex. när du gör beställningar och kontaktar vår kundtjänst. De personuppgifter som du skickar till oss kan t.ex. omfatta kontaktinformation, födelsedatum och betalningsinformation. Dessutom kan vi samla in vissa personuppgifter från externa källor, t.ex. kreditupplysningar och adressuppdateringar. När vi gör kundundersökningar anonymiseras alla användaruppgifter. Vår lagliga grund för denna personuppgiftsbehandling är för att kunna fullgöra avtalet mot dig som kund eller för att kunna fullgöra förpliktelser enligt lag. Personuppgifterna lagras i 3 år.

    Nyhetsbrev och erbjudanden
    Personuppgifter samlas också in vid registrering av vårt nyhetsbrev. Har du handlat en vara hos oss tidigare behandlar vi även dina kontaktuppgifter för att kunna skicka ut erbjudanden till dig. Sådan personuppgiftsbehandling grundar sig på vårt berättigade intresse. Om du har nåtts av oönskade utskick från oss har du, i enlighet med GDPR och marknadsföringslagen, alltid rätt att motsätta dig fortsatta utskick. Det gör du genom att klicka på länken i själva mejlutskicket eller genom att kontakta oss på info@foodpharmacy.se.

    Medlemskap
    Om du är medlem i Food Pharmacy behandlar vi dina kontaktuppgifter och de uppgifter du anger i din profil. Denna behandling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt avtalet/villkoren om medlemskap. Personuppgifterna lagras till dess att medlemskapet avslutas.

  • Hur använder vi dina personuppgifter?

    För följande ändamål:
    – för att ge dig som kund en så bra upplevelse som möjligt
    – för att hantera ditt personliga konto på Food Pharmacy (om du väljer att skapa ett sådant)
    – för att bearbeta dina beställningar och returer och för att kontakta dig angående dina beställningar.
    – för att sammanställa statistik
    – för att uppfylla lagstiftarens krav på bokföring
    – för att marknadsföra våra produkter till dig
    – för att skicka kundundersökningar till dig

  • Var lagras dina personuppgifter?

    Uppgifterna lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

  • Vilka är dina rättigheter?

    Du har rätt att begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan däremot inte radera dina uppgifter i fall då det föreligger ett lagstadgat krav på lagring för t.ex. bokföringsregler, eller när det finns andra legala skäl till varför uppgifterna måste sparas. Du har även rätt att vända dig till Datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se för att lämna klagomål.

  • Vem har tillgång till dina personuppgifter?

    Vi säljer, byter eller vidarebefordrar aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part utanför Food Pharmacy. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla ovannämnda tjänster till dig, t.ex. transportörer i samband med leverans av varor, mediebyråer för distribution av nyhetsbrev och kreditupplysnings- eller inkassobyråer för upplysningskontroller för kontroll av identitet, kredit eller indrivning av skulder.

  • Vi skyddar dina personuppgifter

    Vi har tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter från obehörig åtkomst. Vi anpassar fortlöpande våra säkerhetsåtgärder. Våra betalningsombud bearbetar dina kort- och personuppgifter i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden. Du kan läsa mer om dessa standarder på våra leverantörers hemsidor – Klarna.se och Stripe.com.

  • Cookies

    En cookie är en textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på vår hemsida. Food Pharmacy använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personuppgifter eller för att sprida uppgifter till tredje part.Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobila enhet via webbläsaren, alternativt surfa i anonymt läge.

    Vi använder cookies från tredje part för att samla in statistik i samlad form i analysverktyg som Google Analytics. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies (sessionscookies). Permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max 24 månader. Tillfälliga cookies raderas när du stänger webbläsaren.

    För att få mer information om cookies och lagen om elektronisk kommunikation kan du besöka Post- och telestyrelsens webbplats.

  • Personuppgiftsansvarig

    Food Pharmacy Store AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

    Food Pharmacy AB
    Riddargatan 20
    114 51 Stockholm
    E-post: info@foodpharmacy.se, jonna.andersson@foodpharmacy.se

Hittade du inte svaret på din fråga?

Skicka den till oss via e-post på medlem@foodpharmacy.se

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.