Recept

Post image

Världens smaskigaste chokladmousse med avokado.

Det här är en chokladmousse gjord på dadlar, kakao och avokado som du enkelt slänger ihop när du blir sugen på choklad. Fantastiskt gott!

Ok, håll i dig nu. Kanske att du kanske till och med gör klokt i att sätta dig ner? Här kommer nämligen en helt galet god chokladmousse som är precis så chokladig och len som man vill ha den, fast utan grädde och tillsatt socker. Hur det är möjligt? Svaret stavas: AVOKADO. Du som tittar in här ofta vet att vi älskar avokado – den är både god, rik på antioxidanter och starkt antiinflammatorisk. Dessutom kan den multitaska. Förra veckan fick den ersätta yoghurten i vår smoothie, och nu det här. Vad kommer härnäst kan man ju undra?

chokladmousse1

Jo förresten, det här är försök nummer två. Försök nummer ett gick åt skogen. En av oss (vi nämner inga namn) försökte sig på en annan raw chokladpudding för bara några dagar sedan, som blev alldeles vattnig och ledsen. Barnen spottade och fräste. Mor svor över receptet. Men, skam den som ger sig. Vi bet ihop och gjorde en till. Och den här gången gick det bra. Riktigt bra.

Chokladmousse med avokado
(4 portioner)

3 avokados
10 färska dadlar (med kärna)
1 1/2 dl kakao
1/2 dl vatten
2 msk honung

Ta ett djupt andetag och pilla ut kärnorna i dadlarna (om du bara har fått tag på torkade dadlar så kan du blötlägga dem först några timmar så att de mjuknar något). Kör sedan dadlarna, kakaon och vattnet i en mixer. Tillsätt därefter honung och avokado och kör tills det blir mjukt och fluffigt. Smaka av med en onödigt stor sked. Alltså, hur god? HUR GOD?

chokladmousse2

Så sagolikt god. Puh.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

Dela

Kommentarer

  1. Tack för tipsen! Jag ska göra jordgubbarna och sen chokladmoussen till efterrätt. Längtar redan tills jag får äta detta! Kanske måste göra en test omgång till middagsgästerna redan imorgon 😉

    1. Food Pharmacy skriver:

      Kul Rosanna! Återrapportera gärna och lycka till!

  2. Alltså, ni är genier. Och honung behövs inte ens 🙂 fy vad god!!!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Åh så härligt! Vi ska ha med en variant i vår kokbok som kommer ut i augusti och då är faktiskt just honungen borttagen!

  3. Testade detta, smaken va god först men efter typ 1 matsked blev jag FRUKANTSVÄRT illamående och verkligen spyfärdig. Jag älskar avokado och är verkligen inte petig med mat, så detta va verkligen nytt…..

    1. Food Pharmacy skriver:

      Aj då, vad tråkigt. Vi älskar den.

  4. Peter skriver:

    Fantastiskt gott. Jag lägger i banan med och minskar honungen och den blir också magiskt god då…

  5. Kan man använda fryst avocado som man tinat lite?

  6. Linda skriver:

    Kan man göra den i förväg å ha den redo i kylskåpet?!? Hur länge i så fall??

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ja men det kan man bergis. Vågar dock inte svara på hur länge den håller sig fräsch …

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.