Recept

Post image

En tomatsås som barnen gillar (du behöver inte berätta att den innehåller spenat, linser och lök).

Så där ja, nu tar du dina middagsplaner och sätter dem on hold för i dag ska vi svänga ihop ett nytt favoritrecept tillsammans. Det här har vi hittat på alldeles själva. Eller vi och vi, det är faktiskt LI-LABERO-NA som trollat i köket den här gången. Uppdraget var inte helt enkelt: att skapa en snabb vegetarisk middag för barnen som innehöll mycket näring, protein och fibrer. Och ut kom: världens enklaste tomatsås. Om barnen gillade den? Ge oss ett j. Ge oss ett a. Vad blir det? JA!

pastarosso4

Vi serverar den till bönpasta i stället för vanlig pasta. Senast vi skrev om bönpasta fick vi massa frågor på vilken sort vi använde så nu blir det lite reklam men vad sjutton, här är vår favorit.

Linas tomatsås
(räcker länge)

bönpasta
1 dl röda linser
lantbuljong
1 lök (röd eller gul)
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 stor näve spenat
2 morötter
persilja
salt & peppar

Koka upp linserna, buljongen och löken med dubbla mängden vatten. Ha i de krossade tomaterna när vattnet kokat bort (när tomaterna upphettas frigörs lykopen, remember?). Mixa tillsammans med spenaten och morötterna. Salta och peppra efter smak. Servera med bönpasta och dutta persilja på toppen.

pastarosso2

Gillades som sagt starkt av alla runt köksbordet, åldrarna 4 till 37 år. Lyckat!

Rookie_200x200px-03För dig som är rookie:
Vi TROR faktiskt inte att du behöver det här, men om dina barn inte gillar nya smaker så kan du ju alltid prova att blanda i något som du vet påminner om det de brukar tycka om. Som en gnutta ketchup, t ex. Ibland kan det faktiskt räcka. Prova dig fram!

 

 

 

Dela

Kommentarer

 1. Karolina skriver:

  Tack för en grym sida!! Mixar ni morötterna och spenaten råa eller ska de koka med i tomatblandningen först?
  Mvh Karolina

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Karolina! Vi vill bevara så mycket av näringen som möjligt så vi mixar alltid i våra grönsaker råa när vi gör pastasåser och soppor!

 2. Yes!!! Supergott och bra!!! 10 av 10 möjliga poäng av mig och min 7-åring. 5-åringens betyg något lägre men klart godkänt ;). Tack för detta!!

 3. Supergott, enkelt och toppen för studentplånboken! Fem av fem morötter.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Hanna!

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.