fbpx

Recept

Post image

Raw Salted Caramel med cashewnötter, kokos och dadlar.

Mia: Nå, vad tycker du?

Emil: Oj. Den här var ju vansinnigt god. Den ser ut lite som en dubbelnougat. Mmm… Får man ta en till? Den var ju fruktansvärt god. Jag tar gärna en till om jag får?

Mia: Gört.

Emil: Mmm… Shit. Det här var ju sjukt gott. En sån här till kaffet, det är trevligt. Är dom jobbiga att göra eller?

IMG_0740

Mia: Inte speciellt.

Emil: Mmm. Konsistensen är ju väldigt trevlig också. Får man ta en till?

Mia: Absolut.

Emil: Alltså, hade dom haft såna här på Gateau så hade jag inte köpt något annat. Det här är så mycket bättre än Gateau. Shit vad gott. Är det vanligt salt i dom?

Mia: Ja… (vad menar han?)

IMG_0755

Emil: Shit. Mmm. Shit. Mmm. Sjukt gott. Får man ta en till?

Mia: Dom är slut.

Emil: Shit vad synd. Det var mycket tråkigt att dom var slut.

IMG_0758

Raw Salted Caramel
(för få enligt vissa)

Cashewbotten:
2 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
1 msk honung
1 msk mjuk kokosolja
1 nypa salt

Mixa rubb och stubb och tryck ut massan (cirka 1 cm tjock) i en brödform klädd med plastfilm eller bakplåtspapper.

Kola:
20 medjooldadlar (urkärnade)
1/2 dl smält kokosolja

1 tsk salt
1 tsk bourbonvanilj

Mixa allt LÄNGE. När du tror att du är klar så mixar du lite till. Kolan ska verkligen bli till en kola: blank och seg. Tryck ut kolamassan över cashewbotten och låt stå i frysen i cirka 1 timme. Skär upp i bitar och förvara i kylen.

Recept: “Green sweets and treats” av Erika Billysdotter

 

Dela

Kommentarer

  1. Anneli skriver:

    Åhhh, dessa måste jag prova! Tack för receptet! 🙂 Trevlig helg!

  2. Ann Charlotte skriver:

    Alltså så god! Mixern dog (tillfälligt) ca 5 ggr under tillverkningen, så det tog lite tid, men det var det värt.

  3. Johanna skriver:

    Jag tog 9 dadlar istället och den blev tillräckligt söt för min smak.
    Den gick verkligen snabbt att göra och av mig får den 4 av 5 poäng.
    I topp ligger fortfarande ert oslagbara recept på brownies 🙂

  4. Annika skriver:

    Låter farligt gott. Ska testa med mandel eftersom min man är allergisk mot cashewnötter.
    1 tsk bourbonvanilj – är det urskrapade vaniljfrön från stång, vaniljpulver eller flytande essens?

  5. Har gjort dessa idag och de är GALET goda!

  6. Hanna skriver:

    Låter väldigt gott! Ska det vara rostade saltade cashewnötter eller naturella?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Det ÄR precis så gott som det låter. Använd ekologiska naturella nötter!

  7. Madeleine skriver:

    Alltså jag säger bara WOW!! Gjorde
    Dom här och era brownies idag och bjöd gäster på, alla trodde att det va socker i!! Såå goda! MEN använder ni stavmixer eller vanlig sån stor mixer, för jag brände två st stavmixrar 🙂 fortsätt gärna att lägga upp fantastiska recept som dom här! //Madeleine

  8. erika billysdotter skriver:

    ÅH! tack <3

  9. Daniel skriver:

    Kanongoda! Jag bytte ut hälften av dadlarna mot torkade plommon för en lite “fruktigare” smak. Riktigt lyckat!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack för tipset Daniel!

  10. värm dadlarna lite så blir dom mjukare och lättare att mixa

  11. Anneli Törnros skriver:

    Gjorde dessa idag men tog hälften eko-fikon vilka jag la i vatten en stund med vanliga eko-dadlar så de blev mjuka. Tog mandel istället för cashew. Funkade fint!

  12. […] cashewnötter, kokos, vanilj, salt och kokosolja och gjorde raw salted caramel (Receptet hittar du här). Jag fick förmodligen smak på dem igår när jag och Victoria på Vitalista var och hälsade […]

  13. Hej
    Jag undrar om det finns klipp video på den?
    Mvh
    Zari

  14. Sjukt goda! Det var inte sista gången jag gjorde detta :). Tack!

  15. Holy Moses, Jesus va goda… Det godaste jag ätit… Matberedare e ju o rekommendera dock. Om du ska baka nåt så e detta “det”…. Wow

  16. Super goda????????! Men tyckte kanske lite för mycket salt i kolan, ska det verkligen vara 1 tsk?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Smaksak, minska om du tyckte att det blev för mycket!

  17. Jannice skriver:

    Hur länge håller de sig i kylskåpet?

  18. Veronika skriver:

    Är det någon skillnad på kokosoljan i de två olika delarna? Det står mjuk kokosolja i ena delen och kokosolja i den andra. Inte samma sak alltså?

  19. Carolina skriver:

    Detta ska jag testa idag! Någon som testat med agave istället för honung? Tror ni det blir samma resultat?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Vi föredrar ekologisk honung i liten mängd framför agave!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.