IMG_2438
Recept

Morotspasta med sting.

I dag ska vi laga en sanslöst god morotspasta med sting. Vi tar det steg för steg:

IMG_2403

1. Ta fram sex stolta morötter och en potatisskalare. Skala/tvätta morötterna och ”riv” ner dem som långa spagettisar i en bunke.

IMG_2406

2. Lägg 3 msk pumpakärnor på en plåt. Skriv första bokstaven på den du älskar i pumpakärnorna (E för Enrique Iglesias). Ringla 2 msk soja över kärnorna och rosta i ugnen på strax under 100 grader. Rör om då och då. Ta ut när de ser färdiga ut.

IMG_2417

3. Notera att du måste köpa ny soja. Och måla tumnageln.

IMG_2420

4. Kör 1 dl cashewnötter (gärna blötlagda), 4 dadlar, 1 tsk lantbuljong, 1 tsk curry, 1 krm cayenne och cirka 1 dl vatten i en mixer.

IMG_2423

5. Notera att du måste köpa nya dadlar. Och måla pek- och långfingernageln.

IMG_2430

6. Ta 15 broccolibuketter och ångkoka dem snabbt (frivilligt, en smaksak om du vill äta dem råa eller lätt ångkokta).

IMG_2439

7. Blanda ner morötterna, broccolin och spenaten i cashewnötssåsen och lägg upp på två tallrikar med pumpakärnorna på toppen. Alltså, det blev ännu krämigare än det ser ut på bilden. Så gott!

Recept: Ulrika Fallenius på glowbyu.com.

stamp-glutenfreestamp-milkfreestamp-vegetarian


Kommentarer
Ninni skriver:
20 oktober, 2015 kl. 19:16

Å H H E R R E G U D va gott! Glömde broccolin i min eufori över smaken men det tar vi nästa gång! Tack

Lisa i LA skriver:
11 november, 2015 kl. 15:41

Igår vågade jag testa ännu ett nytt recept som jag hittat här på FP, kan ju inte riktigt svälja att ni kallar denna rätt för pasta men hur som helst blev det så gott och mycket uppskattat av alla, trots att jag glömde broccolin OCH bladspenaten… Tack snälla för världens bästa blogg!

Annika skriver:
16 november, 2015 kl. 14:11

Sex morötter, det blir betydligt mer än en portion, eller hur?

Sara skriver:
17 februari, 2016 kl. 10:00

Testade detta. Fick kasta allt!! Vad använder ni för matberedare/mixer för detta?

    Food Pharmacy skriver:
    18 februari, 2016 kl. 11:24

    Nej vad tråkigt, varför gick du kasta allt? Vi använder en Blendtec men även kört på landets gamla bettan (matberedare årgång -85).

Helene skriver:
31 december, 2016 kl. 20:29

Jättegoda smaker! Förutom broccolin hade jag blomkålsbuketter som jag ångkokte. Det här kommer jag att göra flera ggr.

    Food Pharmacy skriver:
    10 januari, 2017 kl. 15:32

    Mums!

Jenny skriver:
9 januari, 2017 kl. 10:13

Som nötallergiker, kan man använda solrosfrön eller kikärtor istället? Fungerar det på samma sätt att blötlägga solrosfrön?

    Food Pharmacy skriver:
    10 januari, 2017 kl. 14:29

    Inte provat men tycker du ska prova – blir ju lite annorlunda i smaken med solrosfrön men säkert gott det också!

Kommentera

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.