IMG_2792
Kids, Middag, Recept

Indisk mangogryta.

Förlåt om vi är lite lätt övertydliga här ovanför men den här rätten var verkligen jättegod. Så god att samtliga familjemedlemmar åt varsin stor portion (förutom en av oss som åt två). Och då ska du veta att det här är en rätt som innehåller gurkmeja, en krydda som barnen normalt sett inte slänger sig över. Men den här gången slank den dock ner utan några som helst protester. Kanske var det cashewnötterna i såsen som gjorde det? Eller tofun? Eller mangon? Kanske kombon?

Vi äter inte tofu jätteofta, typ aldrig, och måste nog läsa på lite mer om det men gott vart det i alla fall i den här rätten. Två tummar-gott. Inte provat men förutsätter att det blir precis lika bra med räkor annars.

Indisk mangogryta
(4 portioner, minst)

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 1/2 msk malen gurkmeja
2 msk kokosolja
1 burk (400 gram) krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
3 dl naturella cashewnötter
4 dl kokosmjölk
salt & peppar
1 paket tärnad tofu
300 g tärnad mango
durrakorn
färsk koriander

Koka durrakornen (eller quinoa, bovete eller något annat du tycker om). Okej, värm löken, ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull. Låt den svettas lite. Häll över allt på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills det blir lite lagom grynigt. Vi är inte ute efter någon slätstruken sammetssås här inte, lite karaktär och bitar är bara bra. Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp den så den blir ljummen och ha i mangon och tofun mot slutet. Dekorera med lite hackad koriander kanske? Smaklig måltid!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

Receptinspiration från: ”Mera Vego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo.



Kommentarer
Maria skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:16

Hur mycket tofu tog ni i?

    Food Pharmacy skriver:
    11 januari, 2017 kl. 09:52

    En förpackning men det var väl tilltaget, man kan ha mindre! Skriver in det i receptet nu!

cupofpositive.com skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:21

undrar detsamma som ovan! verkar som ett farligt gott recept detta!

    Food Pharmacy skriver:
    11 januari, 2017 kl. 09:52

    Det var superlyckat!

Ewa Erkkilä skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:48

Använde ni färsk eller djupfryst mango?

    Food Pharmacy skriver:
    11 januari, 2017 kl. 09:52

    Fryst! Fick inte tag på eko dock, så färsk bättre egentligen. Bägge funkar!

Ove skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:48

Tofun står ej med i listan!?

    Food Pharmacy skriver:
    11 januari, 2017 kl. 09:53

    Sorry, skriver in! Var så entusiastiska så vi slank på tangenterna, ha ha.

Marita Gill skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:49

Vad kan jag ersätta toufun med?
Om man äter kött kyckling?

    Food Pharmacy skriver:
    11 januari, 2017 kl. 09:53

    Ja kyckling lär ju bli jättegott!

Sara skriver:
11 januari, 2017 kl. 11:06

Något alternativ till cashewnötter /nötter? Har en liten nötallergiker i familjen.

Catarina skriver:
12 januari, 2017 kl. 16:08

Hade ni i hela cashewnötter? Tycker inte att det framgår riktigt av bilden eller receptet.

Ninna skriver:
12 januari, 2017 kl. 20:10

Jag o sambon älskade receptet! Väldigt bra kombo av spices och sen balansera av med melonen. Jag använde hela cashewnötter Catarina, gick utmärkt :)
Tack för världens bästa blogg!

Mrs M skriver:
15 januari, 2017 kl. 14:52

Låter underbart! Visst är det så att ordet matberedare/mixer har fallit bort? Jag tänker på Catarinas fråga ovan – eftersom det ändå ska mixas spelar det ingen roll hur nötterna ser ut från start.

    Food Pharmacy skriver:
    15 januari, 2017 kl. 22:40

    Helt riktigt! Tack snälla för att du påpekade detta!

Scintilla skriver:
15 januari, 2017 kl. 17:37

Det blev jättelyckat och riktigt gott!
Tack för inspirationen!

    Food Pharmacy skriver:
    15 januari, 2017 kl. 22:39

    Toppen!

Charlotte skriver:
16 januari, 2017 kl. 11:27

Jättemumsigt och snabblagat! Jag kryddade lite extra med lite spiskummin o chili.

Kommentera

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.