Kids, Middag, Recept

Indisk mangogryta.

Förlåt om vi är lite lätt övertydliga här ovanför men den här rätten var verkligen jättegod. Så god att samtliga familjemedlemmar åt varsin stor portion (förutom en av oss som åt två). Och då ska du veta att det här är en rätt som innehåller gurkmeja, en krydda som barnen normalt sett inte slänger sig över. Men den här gången slank den dock ner utan några som helst protester. Kanske var det cashewnötterna i såsen som gjorde det? Eller tofun? Eller mangon? Kanske kombon?

Vi äter inte tofu jätteofta, typ aldrig, och måste nog läsa på lite mer om det men gott vart det i alla fall i den här rätten. Två tummar-gott. Inte provat men förutsätter att det blir precis lika bra med räkor annars.

Indisk mangogryta
(4 portioner, minst)

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 1/2 msk malen gurkmeja
2 msk kokosolja
1 burk (400 gram) krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
3 dl naturella cashewnötter
4 dl kokosmjölk
salt & peppar
300 g tärnad mango
1 paket tärnad tofu
durrakorn
färsk koriander

Koka durrakornen (eller quinoa, bovete eller något annat du tycker om). Okej, värm löken, ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull. Låt den svettas lite. Häll över allt på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills det blir lite lagom grynigt. Vi är inte ute efter någon slätstruken sammetssås här inte, lite karaktär och bitar är bara bra. Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp den så den blir ljummen och ha i mangon och tofun mot slutet. Dekorera med lite hackad koriander kanske? Smaklig måltid!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

Receptinspiration från: ”Mera Vego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo.



Kommentarer
Elin skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:01

Kan tänka mig att paneer blir ön godare än tofu? 🙂

    Food Pharmacy skriver:
    30 januari, 2017 kl. 23:16

    Ja men säkert!

Maria skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:16

Hur mycket tofu tog ni i?

    Food Pharmacy skriver:
    11 januari, 2017 kl. 09:52

    En förpackning men det var väl tilltaget, man kan ha mindre! Skriver in det i receptet nu!

cupofpositive.com skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:21

undrar detsamma som ovan! verkar som ett farligt gott recept detta!

    Food Pharmacy skriver:
    11 januari, 2017 kl. 09:52

    Det var superlyckat!

Ewa Erkkilä skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:48

Använde ni färsk eller djupfryst mango?

    Food Pharmacy skriver:
    11 januari, 2017 kl. 09:52

    Fryst! Fick inte tag på eko dock, så färsk bättre egentligen. Bägge funkar!

Ove skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:48

Tofun står ej med i listan!?

    Food Pharmacy skriver:
    11 januari, 2017 kl. 09:53

    Sorry, skriver in! Var så entusiastiska så vi slank på tangenterna, ha ha.

Marita Gill skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:49

Vad kan jag ersätta toufun med?
Om man äter kött kyckling?

    Food Pharmacy skriver:
    11 januari, 2017 kl. 09:53

    Ja kyckling lär ju bli jättegott!

Paza skriver:
11 januari, 2017 kl. 09:54

Hej jag letar efter durrakorn i Borås, men hittar inga 🙁 Någon som har tips?

PS receptet ser riktigt smarrigt ut 🙂

    Food Pharmacy skriver:
    30 januari, 2017 kl. 23:14

    Svårt att hitta även i Stockholm, i stort sett bara hittat det på Paradiset. Men kör quinoa i stället då?

Sara skriver:
11 januari, 2017 kl. 11:06

Något alternativ till cashewnötter /nötter? Har en liten nötallergiker i familjen.

Åsa Lööf skriver:
11 januari, 2017 kl. 16:37

Jag letar med ljus o lykta efter durrakorn på nätet o i butiker…. Var köper ni det?

Emma skriver:
11 januari, 2017 kl. 17:20

Blev superlyckat för mig med – hade inga krossade tomater så tog en liten låda färska eko körsbärisar ist!

    Food Pharmacy skriver:
    30 januari, 2017 kl. 23:14

    Gott!

Catarina skriver:
12 januari, 2017 kl. 16:08

Hade ni i hela cashewnötter? Tycker inte att det framgår riktigt av bilden eller receptet.

Ninna skriver:
12 januari, 2017 kl. 20:10

Jag o sambon älskade receptet! Väldigt bra kombo av spices och sen balansera av med melonen. Jag använde hela cashewnötter Catarina, gick utmärkt 🙂
Tack för världens bästa blogg!

    Food Pharmacy skriver:
    17 januari, 2017 kl. 18:17

    Tack själv!

Helga skriver:
12 januari, 2017 kl. 20:13

Hej! Detta lät supergott, ffa eftersom jag varit sugen på indiskt ett tag:) Ang er nya bok vore det väldigt najs med tips på hur man kan äta antiinflammatoriskt billigt med recepttips. Eller ett blogginlägg om ämnet.

    Food Pharmacy skriver:
    17 januari, 2017 kl. 18:17

    Vi kommer ha många budgetrecept med få ingredienser i vår nästa bok, lovar!

Kerstin skriver:
12 januari, 2017 kl. 21:30

Låter jättegott!

Får man komma med en receptönskning? Oftare än vad som känns bra mutar jag mina barn med kex, tex digestivekex. Jag undrar om ni har förslag på någotliknande, fast bättre, som man kan baka själv. Som är okladdigt, lätt att ta med, inte behöver vara i kylen, kan massproduceras osv. Nu håller jag tummarna för att ni har något ess i rockärmen!

    Food Pharmacy skriver:
    17 januari, 2017 kl. 18:14

    Vad tror du om nyttiga muffins? I så fall har vi ett grymt recept som vi funderar på att ta med i boken. Testat på våra barn som verkligen gillade dom!

Mrs M skriver:
15 januari, 2017 kl. 14:52

Låter underbart! Visst är det så att ordet matberedare/mixer har fallit bort? Jag tänker på Catarinas fråga ovan – eftersom det ändå ska mixas spelar det ingen roll hur nötterna ser ut från start.

    Food Pharmacy skriver:
    15 januari, 2017 kl. 22:40

    Helt riktigt! Tack snälla för att du påpekade detta!

Scintilla skriver:
15 januari, 2017 kl. 17:37

Det blev jättelyckat och riktigt gott!
Tack för inspirationen!

    Food Pharmacy skriver:
    15 januari, 2017 kl. 22:39

    Toppen!

Charlotte skriver:
16 januari, 2017 kl. 11:27

Jättemumsigt och snabblagat! Jag kryddade lite extra med lite spiskummin o chili.

    Food Pharmacy skriver:
    17 januari, 2017 kl. 18:06

    Åh, ännu nyttigare!

sarah skriver:
16 januari, 2017 kl. 13:28

SÅ himla gott! Tack! Körde med bovete.

    Food Pharmacy skriver:
    17 januari, 2017 kl. 18:00

    Mums!

Cecilia skriver:
16 januari, 2017 kl. 15:20

Det står ”Häll över allt på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills det blir lite lagom grynigt” betyder det att tofun också skall mixas. Tofun står före mango. /Cecilia

    Food Pharmacy skriver:
    30 januari, 2017 kl. 23:10

    Tack, ändrat nu!

Annika skriver:
20 januari, 2017 kl. 18:18

Grymt gott!!!

    Food Pharmacy skriver:
    30 januari, 2017 kl. 22:56

    Vi vet!!!

Sofie skriver:
28 januari, 2017 kl. 20:46

Det här var fantastiskt gott! Har för övrigt högläsning av er bok för min sambo och 2 åriga dotter här hemma (Så himla intressant!). Dottern är måttligt intresserad men hon kommer tacka mig senare 🙂

    Food Pharmacy skriver:
    30 januari, 2017 kl. 22:30

    Haha, vad härligt. Visst är det gott, det kommer ett liknande recept i vår kokbok (kommer ut i augusti)!

Rebecca skriver:
12 mars, 2017 kl. 19:53

Tack snälla för ett toppenrecept! Gjorde det nysso och adderade zest och saft från två lime, + lite styrka i form av cayenne och curry – mums!

    Food Pharmacy skriver:
    12 mars, 2017 kl. 22:05

    Bra utveckling, säger detsamma: mums!

Maria Davidsson skriver:
13 mars, 2017 kl. 06:29

Hej! Durrakorn & durramjöl för den delen också, finns att beställa ekologiskt & fraktfritt på http://www.bodystore.com. Har precis beställt!

14 mars, 2017 kl. 09:20

[…] i väntan på det kan du ju avvakta lite med din Flygande Jakob och göra den här smarriga grytan i stället (bild […]

Madeleine skriver:
14 mars, 2017 kl. 09:54

Hej! Köpt durra på mathem.se !

    Food Pharmacy skriver:
    16 mars, 2017 kl. 15:29

    Underbart, tack för tips!

Kommentera

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.