Recept

Snabba äppelkaksbollar.

På måndag plåtar vi första omgången bilder till kokboken och vi är mitt uppe i att prova recept just nu. Bland annat söker vi efter ett riktigt bra recept på snabba bollar som man kan ha med sig i stället för riskakan på utflykten.

IMG_3563

Mixade således 1 äpple, 1 msk ceylonkanel, 1 näve mandlar (gärna blötlagda), lite vaniljpulver och 5 dadlar till en ”chunky” smet. Rörde ner 2 dl havrgryn i smeten och rullade ihop till någorlunda jämna bollar. Doppade i kokosflingor.

FullSizeRender-291Slurp sa det och så var bollarna borta. Hur ska de någonsin hinna hela vägen fram till utflykten? Jaja, vi får vara glada att vi hann fotografera dem.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.



Kommentarer
Jonna skriver:
10 februari, 2017 kl. 12:16

Åh så gott. Jag brukar mixa cashewnötter, med färskriven ingefära, saft och skal från lime, lite vaniljpulver, dadlar och en msk kokosolja. Sedan rullar jag dem i kokos…om jag orkar. Blir lite sötsyrligt med sting:)

Majsan skriver:
11 februari, 2017 kl. 20:27

Hej nu har jag också ,60 årig finlandssvensk köpt er bok, och läser och begrundar. . Allt gott!

Åsa skriver:
12 februari, 2017 kl. 13:45

Om man får önska blogginlägg?
– tips på en dag med lite extra smakvänliga rätter; en frukost, en lunch, en middag och efterrätt. En meny för den nyfikne som inte vill bli bortskrämd!
– förklara lite närmare om man kan pimpa maten så den blir förklädd och går ända ner till tjocktarmen? Ex kapitlet där det doppas bröd i olja – var ”grejen” att genom att doppa brödet i olja så åker den längre i tarmen och tas inte upp i tunntarmen? Funderar lite kring smoothies – ex om man har i mogen banan och spenat – kommer bananen tas upp i tunntarmen medan spenaten fortsätta eller är det blandningen som kommer avgöra vart det tas upp? Ett annat exempel om man äter vit pasta och dricker masa äppelcidervinäger till hur stor effekt har det?

Victoria skriver:
12 februari, 2017 kl. 20:32

Hej, tack för en fantastisk bok och blogg! Känns som den förändrat mitt liv och det är så skönt att inte gå runt och vara uppsvullen i magen längre. Men en sak har jag inte riktigt förstått, ni förespråkar ju huvudsakligen vegansk mat. Men vad är det egentligen i ägg som är dåligt för tarmfloran? Ni kanske redan har skrivit om det men jag har inte sett det någonstans.

    Food Pharmacy skriver:
    16 februari, 2017 kl. 11:26

    Ingen fara alls att äta ägg då och då men vi brukar säga att man ska ta det lite lugnt med animaliska produkter/fetter.

Ulla Teosng skriver:
12 februari, 2017 kl. 21:33

Just så brukar jag göra mina bollar. Jag tar en näve nötter och bara några få dadlar, kanske 3-4 st, kakao och grovriver äpple. Kör allt i matberedaren. Ibland lögger jag i havreflingor, ibland grönpulver.

    Food Pharmacy skriver:
    16 februari, 2017 kl. 11:25

    Gott!

Anna skriver:
22 februari, 2017 kl. 12:06

Hej!
Är nyfiken på er bok och recept men då jag surfat runt lite på er sida inser jag att det är ganska mycket nötter och mandlar i recepten. Kan man ersätta nötter/mandlar med något annat?

/Anna

    Food Pharmacy skriver:
    22 februari, 2017 kl. 16:36

    I det här receptet så kan du bergis byta ut mot frön eller något annat knaprigt?

Lena Hedblad skriver:
4 mars, 2017 kl. 18:27

Något som jag saknar i recepten är energifördelning på näringsämnena,
även om det mesta är nyttigt så kan det bli FÖR mycket av det goda o det blir ju oxå en belastning för kroppen

Ulla skriver:
17 mars, 2017 kl. 14:16

Olika sorters ”bollar” är jättebra lördagsgodis till mina barnbarn. Ofta gör jag er chokladfudge (julrecept) , lägger in den mixade klumpen i kylskåp en stund och rullar sedan små bollar i kokosflingor. Även gjort likadant med rawfood-lussebullsmeten! Jättegott till både stora och små!!

Kommentera

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.