Food Pharmacy Store ABs integritetspolicy
Food Pharmacy Store AB (“Food Pharmacy”) arbetar för att säkerställa att din integritet ska skyddas vid användning av våra tjänster. Food Pharmacy är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).
I denna integritetspolicy informerar vi dig om varför och på vilket sätt vi behandlar personuppgifter och hur vi använder cookies. Här kan du även läsa om vad du som registrerad har för rättigheter och vart du kan vända dig med frågor eller synpunkter kopplade till Food Pharmacys personuppgiftsbehandling. Integritetspolicyn uppdaterades senast i september år 2019.
Vad för slags personuppgifter samlar vi?
Kund
Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss, t.ex. när du gör beställningar och kontaktar vår kundtjänst. De personuppgifter som du skickar till oss kan t.ex. omfatta kontaktinformation, födelsedatum och betalningsinformation. Dessutom kan vi samla in vissa personuppgifter från externa källor, t.ex. kreditupplysningar och adressuppdateringar. När vi gör kundundersökningar anonymiseras alla användaruppgifter. Vår lagliga grund för denna personuppgiftsbehandling är för att kunna fullgöra avtalet mot dig som kund eller för att kunna fullgöra förpliktelser enligt lag. Personuppgifterna lagras i 3 år.
Nyhetsbrev och erbjudanden
Personuppgifter samlas också in vid registrering av vårt nyhetsbrev. Har du handlat en vara hos oss tidigare behandlar vi även dina kontaktuppgifter för att kunna skicka ut erbjudanden till dig. Sådan personuppgiftsbehandling grundar sig på vårt berättigade intresse. Om du har nåtts av oönskade utskick från oss har du, i enlighet med GDPR och marknadsföringslagen, alltid rätt att motsätta dig fortsatta utskick. Det gör du genom att klicka på länken i själva mejlutskicket eller genom att kontakta oss på info@foodpharmacy.se.
Medlemskap
Om du är medlem i Food Pharmacy behandlar vi dina kontaktuppgifter och de uppgifter du anger i din profil. Denna behandling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt avtalet/villkoren om medlemskap. Personuppgifterna lagras till dess att medlemskapet avslutas.
Hur använder vi dina personuppgifter?
För följande ändamål:
- för att ge dig som kund en så bra upplevelse som möjligt
- för att hantera ditt personliga konto på Food Pharmacy (om du väljer att skapa ett sådant)
- för att bearbeta dina beställningar och returer och för att kontakta dig angående dina beställningar.
- för att sammanställa statistik
- för att uppfylla lagstiftarens krav på bokföring
- för att marknadsföra våra produkter till dig
- för att skicka kundundersökningar till dig
Var lagras dina personuppgifter?
Uppgifterna lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).
Vilka är dina rättigheter?
Du har rätt att begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan däremot inte radera dina uppgifter i fall då det föreligger ett lagstadgat krav på lagring för t.ex. bokföringsregler, eller när det finns andra legala skäl till varför uppgifterna måste sparas. Du har även rätt att vända dig till Datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se för att lämna klagomål.
Vem har tillgång till dina personuppgifter?
Vi säljer, byter eller vidarebefordrar aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part utanför Food Pharmacy. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla ovannämnda tjänster till dig, t.ex. transportörer i samband med leverans av varor, mediebyråer för distribution av nyhetsbrev och kreditupplysnings- eller inkassobyråer för upplysningskontroller för kontroll av identitet, kredit eller indrivning av skulder.
Vi skyddar dina personuppgifter
Vi har tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter från obehörig åtkomst. Vi anpassar fortlöpande våra säkerhetsåtgärder. Våra betalningsombud bearbetar dina kort- och personuppgifter i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden. Du kan läsa mer om dessa standarder på våra leverantörers hemsidor – Klarna.se och Stripe.com.
Cookies
En cookie är en textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på vår hemsida. Food Pharmacy använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personuppgifter eller för att sprida uppgifter till tredje part.Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobila enhet via webbläsaren, alternativt surfa i anonymt läge.
Vi använder cookies från tredje part för att samla in statistik i samlad form i analysverktyg som Google Analytics. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies (sessionscookies). Permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max 24 månader. Tillfälliga cookies raderas när du stänger webbläsaren.
För att få mer information om cookies och lagen om elektronisk kommunikation kan du besöka Post- och telestyrelsens webbplats.
Personuppgiftsansvarig
Food Pharmacy Store AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).
Food Pharmacy AB
Riddargatan 20
114 51 Stockholm
E-post: info@foodpharmacy.se, jonna.andersson@foodpharmacy.se
Hur gör jag med potatisarna?
Finns ingen beskrivning mellan hela potatisar och färdig deg…
Mosa potatis tror jag
Jag hade mosat dom när de kallnat
Gå till Nillas Kitchen, där finns en utförlig beskrivning. <3
Potatisen kan kokas och kylas en dag i förväg.
Skala potatisen. Bäst blir det om man arbetar ihop potatis, bovetemjöl och salt i en matberedare men det går också bra att och pressa potatisen i en potatispress eller riv den fint på ett rivjärn.
Arbeta ordetligt ihop potatisen med salt och mjöl. Degen ska vara lite seg och klibbig och gå att forma till en rund boll med mjölade händer men fortfarande kännas Tunnbröd med Bovete & potatis (glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt, jästfritt)2”smidig” och lite klibbig.
Låt degen vila i ca 15 min.
Dela degen i ca 8-10 delar.
Använd extra bovetemjöl till utbakningen så att degen inte klibbar fast. Rulla delarna till bollar och kavla ut varje del till en rundel på ungefär 15-20 centimeters diameter, ca 1,5-2 mm tjock.
Hantera de utkavlade bröden försiktigt. Innan de är stekta faller de lätt isär men tillagade håller de ihop väldigt bra!
Grädda tunnbröden i en medelhet torr stekpanna ca 3 min på varje sida. När det bildas bruna fläckar på undersidan och det har bildats en del luftbubblor i degen är det dags att vända.
Ät bröden helst samma dag.
Ser gott (och lättlagat) ut! Hur är det med kolhydraterna i det här brödet, blir de långsamma pga att potatisen är kokt eller snabba när det bara innehåller potatis och mjöl?
Låter enkelt, till å med jag borde ju kunna mosa å blanda potatis å mjöl utan större ansträngning 🙂
Ska absolut testa.
Härligt
min mamma åt ofta en kall skivad potatis på en torr rågbrödsmacka, tror inte bovetemjöl fanns på 60 talet när jag växte upp. Receptet ska jag prova…tack! Låter superenkelt.
Jag har sedan ett år tillbaka ändrat min kost pga medicinska skäl, slutat äta kolesterolmedicin. Mår väldigt bra i kroppen men lider av att jag tappat 10 kg i vikt. Har aldrig varit överviktig. Är 167 cm lång och vägde 60 kg innan. Hur har det gått för er? Har ni nåt tips att hålla vikten? Ni ser ju också normalbygda ut.
Och om man, av någon inte så märklig anledning egentligen, skulle köra med Paleo Aip kan man använda kokt sötpotatis och cassavamjöl i stället. Också busenkelt, nyttigt och galet gott!
Testade med sötpotatis ist och funkade utmärkt. Använda cirka 3 dl bovetemjöl då sötpotatisarna är något vattnigare 🙂
Vad läckert det låter, det ska jag prova 🙂 Vad tror ni om att byta bovete mot havre?
Gjorde precis dom här till min broccolisoppa, jättegoda!!!
Så enkelt och shit va gott det var! Kommer aldrig mera köpa “vanligt” bröd!
https://nillaskitchen.com/2013/08/31/tunnbrod-med-bovete-potatis-glutenfritt-mjolkfritt-aggfritt-jastfritt-recept/
Här är originalet o mer utförd beskrivning????
Kanske det hade varit gott att ha lite brödkryddor och kanske ett uns honung i? Tycker de blev lite smaklösa… men jättekul att testa!
Goda och lättgjorda. Påminner om norska lumpor tror jag kanske de heter..
Funkar det bra med en helt vanlig stekpanna också?
Detta äter vi nu på helgerna! Igår (fredagsmys), gjorde vi stavar, rörorna, stekte små chilikryddade kycklingtärnor och rullade i detta bröd. Som en mezemåltid! Såå gott och enkelt! Nu ska vi se om man kan använda överbliven deg idag till frukost 🙂
Måste bara säga oxå att man behöver inte ta fram bakbordet och kavel! Bara platta ut små plättar i händerna!
Går det att använda durramjöl istället för bovete? Jag tycker att bovete kan vara lite best i smaken.
Någon som testat kikärtsmjöl?
Gott! Liknar en sorts bröd som kallas “tyta” som äts som ett tunnbröd fyllt med stekt sill, och serveras till enbärsdricka i Dala-Järna i Västerdalarna
Så enkelt och så gott!!
Bästa receptet!
Går det att frysa färdiga brödrundlar?
Hej Jennifer! Vi har faktiskt inte testat, men det kan ju säkert gå bra. Låt oss gärna veta hur det går om du testar! // Anna, Food Pharmacy