
- Hem
- /
- Användbart innehåll
- /
- Viktigt meddelande till alla som har yoghurt i sin smoothie:
Viktigt meddelande till alla som har yoghurt i sin smoothie:
Avokado ger exakt samma härliga krämighet som yoghurt. Men, till skillnad från mejeriprodukter, är den rik på fetter med kortare kedjelängder som omgående kan transporteras till levern i stället för att ta den långa omvägen via blodomloppet. Dessutom kryllar den av antioxidanter och minskar inflammationen i kroppen. Just sayin’.
Jo, en sak till:
Efter vårt förra inlägg om smoothies hörde några av sig och frågade om grönsakerna blir mindre nyttiga när man gör smoothies av dem. Svaret är: både ja och nej. En viss skillnad är att smoothien ger mycket större ytor för bakterierna att sitta på och smälta maten på, vilket är en fördel. Men å andra sidan ger sallad större frisättning av enzymer för matsmältning, vilket också är en fördel. Varför inte sallad till lunch och smoothie på kvällen?