Food Pharmacy Challenge augusti/september – Inköpslista vecka 2

Hoppas du mår bra och att du är nöjd med ditt beslut att ha hakat på vårens stora utmaning. Vi har haft en hel del kontakt med några av er i chatten, välkommen dit ni andra också med frågor och input kring allt som rör utmaningen!

Veckans meny har du fått på mejlet och du hittar den även här. Innan du åker och handlar vill vi bara påminna igen om att ta ett varv i köket för att se vad du redan har hemma. Från förra veckan borde du till exempel ha kvar följande: 

Solroskärnor, tamarisoja, hela linfrön, koriander, gurkmeja, kanel, spiskummin, tomatpuré, äppelcidervinäger, smör, kokosolja och olivolja. Kokosmjölk har du också i frysen sedan vecka 1, eller hur?

Kontrollera gärna en extra gång att du har allt detta hemma eftersom de inte står med i veckans inköpslista!

Du borde också ha kvar ½ kålrot, ½ citron, ½ burk svarta oliver, lite vitlök och surkål från vecka 1, men för säkerhets skull har vi inkluderat dem i inköpslistan nedan med en liten påminnelse om att du kanske redan har dem hemma!

Frukt & grönt

4 morötter4 salladslökar1 isbergssallad1 gurka1/2 rödkålshuvud1 röd paprika100 g böngroddar1 påse (à cirka 125 g) blandade gröna blad2 påsar (à cirka 65 g) blandade gröna blad1 stor vitlök* (finns kanske kvar klyftor från förra veckan, totalt kommer du behöva 11 klyftor den här veckan)5 cm färsk ingefära2 röda chili5 lime1 blomkålshuvud2 krukor färsk koriander2 gula lökar1 avokado½ citron* (finns kanske kvar från förra veckan?)4 rödlökar250 g grönkål2 äpple½ kålrot* (finns kanske kvar från förra veckan?)1 persika10 kvisttomater1 bunt grön sparris300 g spetskål1 grapefrukt250 g körsbärstomater1 påse (à 175 g) babyspenat1 fänkål1 liten sötpotatis1 banan2 färska dadlar

Skafferiet

100 g kelpnudlar2 förp (à 380 g) svarta bönorUmamibuljongLantbuljongNaturella mandlar100 g naturella cashewnötterHavreris1 förp (à 3800 g) kikärtor100 g valnötterTorkade röda linser100 g pistagenötterLjus tahiniRiven kokos

Kryddskåpet

Garam masalaCayennepepparTorkad myntaKardemummakärnor

Frysen

400 g MSC-märkt torsk

Övrigt

7 ägg1 förp (à ca 270 g) tofuSurkål* (finns kanske kvar från förra veckan?)1 förp (à 150 g) fetaostFisksåsSesamolja185 gram svarta oliver (finns kanske kvar från förra veckan?)