Happy Food

När vi föreläser och poddar återkommer vi ofta till ett namn som börjar på Henrik och slutar på Ennart. Henrik Enbart är vetenskapsjournalist och författare, och har precis kommit ut med vad som verkar vara en riktigt pigg och glad bok om vår tarmflora och dess betydelse för vår psykiska hälsa. Boken heter “Happy Food … om hur mat och lycka hänger ihop” och inget gör oss lyckligare denna regniga fredag än 1) det faktum att det snart är helg förstås, och 2) tanken på att det kommit en hel bok om hur man kan både bota och skydda sig mot psykisk sjukdom genom att tänka på vilken mat man stoppar i munnen.

I en intervju i tidningen Må Bra hittar vi följande uttalande från herr Ennart:

– I några av de största studierna i världen kan man se att det finns tydliga kopplingar mellan psykisk ohälsa och dålig mat som innehåller socker, dåliga fetter, höga GI-värden och lite frukt och grönt.

När man i studier kan se att 30-40 procent av deltagarna blir i princip symptomfria från sin depression och ångest skulle det vara totalt ansvarslöst att sopa den nya kunskapen under mattan.

– Det är dags nu att inse att huvudet hänger ihop med kroppen.
Vi har själva precis beställt den på Adlibris! Och medan du också klickar hem den glada boken här så kan du ju passa på att lyssna på vårt makalöst intressanta poddavsnitt om matens inverkan på psykisk hälsa (och ohälsa).
Ha en fin och inte minst glad fredag!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden här.