Vi äter för mycket kött – det kostar oss livet.

I dag har vår polare (eller ja, vi har i alla fall intervjuat honom en gång) David Stenholtz, specialistläkare och onkolog, skrivit en debattartikel i GP. Förra veckan släppte Jordbruksverket en rapport om hur vår matkonsumtion ändrat sig mellan 1960 och 2013. Rapporten handlar egentligen inte om kostens påverkan på vår hälsa, men David menar att den med stor tydlighet visar att det är vår konsumtion av kött och animaliskt fett som försämrat vår hälsa (antalet insjuknade i cancer har, justerat för befolkningsstorlek och ålder, ökat med cirka 1% per år sedan 80-talet, dödligheten i demens har tredubblats under samma period och andelen överviktiga har fördubblats på 20 år). I rapporten står bl a att vår köttkonsumtion har ökat med 70% sedan 1960 och det är just här som David menar att problemet med dagens kost ligger. Oj oj oj, det här väcker många frågor. Vi tror bestämt att det är dags för en ny intervju med David så fort vi kommit tillbaka från semestern.

Läs hela artikeln här.