Food Pharmacy

Post image

Det här är ingen vanlig blogg om mat. Det här är resultatet av 10.000-tals kliniska studier.

Vid det här laget har många förstått att maten vi äter påverkar hur vi mår. En del av oss har märkt att vi blir piggare och får mer energi av vissa saker, och magknip av andra. Men ärligt talat, broccoli för att förebygga cancer? Är inte det att gå lite väl långt? Inte om man ska lita på forskningen. Genom att välja rätt mat kan du tvärtom förebygga sjukdomar som infektioner, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, ledvärk, MS, diabetes, huvudvärk, adhd, hudproblem, sömnsvårigheter och cancer. Faktum är att maten du stoppar i dig gör skillnad ända långt ned på cellnivå. På samma sätt som för mycket socker och processad mat kan göra dig allvarligt sjuk, kan du alltså bidra till att hålla dig frisk med hjälp av rätt råvaror.

Så, det här är helt enkelt ingen vanlig blogg om mat. Det här är liksom en blandning av tunga vetenskapliga studier från hela världen och recept och reflektioner från ett stökigt kök i Stockholm. Så går det när man krockar professor emeritus Stig Bengmark (som vigt sitt liv åt att forska på matens inverkan på immunförsvaret) med två hungriga hypokondriker. Då får man: det här.

PS I dag är det internationella bröstcancerdagen. En synnerligen bra dag att lansera vår blogg på, tycker vi, och påminner alla om att känna igenom sina bröst varje månad. DS

 

 

Dela

Kommentarer

 1. Sara Åberg skriver:

  Hej! Ni nämner många olika sjukdomar. Kan den här kosten även förebygga eller lindra tarmsjukdomar?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Sara,
   Vi vågar tyvärr inte svara på några frågor av medicinsk karaktär då vi själva inte har forskat i medicin.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.