En raw jordgubbscheesecake som smakar 100% onyttigt. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

En raw jordgubbscheesecake som smakar 100% onyttigt.

fav

I dag fyller Mia år. Hipp hipp! I kväll blir det fest så dagen spenderas i köket. Bland annat ska vi baka världens godaste tårta. Samma tårta som fick tyst på tio sjövilda ungar på Junis 4-års kalas i somras. Ursäkta språkbruket men den är: görgod.

Tårtan görs i tre lager och kräver därför aningen mer koncentration än en ordinär enplanstårta, men det är det värt. Varför? För att den är görgod sa vi ju. Den är söt, syrlig, mjuk och knäckig på samma gång. Dessutom smakar den 100% onyttigt. Så, sätt på din favoritmusik på högsta volym och spänn på dig förklädet, för nu kör vi.

rawcheesecake8

Raw jordgubbscheesecake

Botten:
3,5 dl naturella mandlar
1 dl kokosflingor
2 dl mjuka dadlar (urkärnade)

Mixa mandeln till ett fint kross och tillsätt övriga ingredienser så att allt blir till en jämn massa. Klä botten av en form med löstagbar kant med plastfolie, och strössla kokosflingor generöst över botten. Smörj kanterna med kokosolja och tryck ut massan jämnt över botten. Ställ in i frysen.

rawcheesecake7

rawcheesecake6

Fyllning:
6 dl blötlagda (över natten) cashewnötter

2 lime (juice)
200 g ekologiska jordgubbar (tinade eller färska)
2 dl mjuka dadlar (urkärnade)
1/2 msk äkta vaniljpulver
1,5 dl kallpressad kokosolja (smält på låg temperatur för att bevara näring)
1 krm havssalt

Skölj cashewnötterna väl och mixa alla ingredienserna till en tjock och jämn smet. Häll fyllningen över den frysta kokosbotten, bred ut till ett jämt lager och in i frysen igen.

rawcheesecake5

rawcheesecake4

Topping:
500 g ekologiska jordgubbar (tinade eller färska)

2 mjuka dadlar
1 ask färska jordgubbar till dekoration

Mixa bär och dadlar till en slät sås och bred över kakan. Plasta in väl och låt stå i frysen över natten.

rawcheesecake2

rawcheesecake1

Ta fram cheesecaken och låt den tina i kylen cirka två timmar innan den ska ätas. Dekorera med jordgubbar strax före servering. Slurp!

rawcheesecake10

Recept: Josefine Jäger.

Print

Raw jordgubbscheesecake

Recept: Josefine Jäger.

  • Av : Food pharmacy
  • Portioner : 8 bitar 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

Botten:

2 dl mjuka dadlar (urkärnade)

3 1/2 dl naturella mandlar

1 dl kokosflingor

Fyllning:

6 dl blötlagda (över natten) cashewnötter

2 lime (juice)

200 g ekologiska jordgubbar (tinade eller färska)

2 dl mjuka dadlar (urkärnade)

1/2 msk äkta vaniljpulver

1,5 dl kallpressad kokosolja (smält på låg temperatur för att bevara näring)

1 krm havssalt

Topping:

500 g ekologiska jordgubbar (tinade eller färska)

2 mjuka dadlar

1 ask färska jordgubbar till dekoration

Instruktioner

Botten: Mixa mandeln till ett fint kross och tillsätt övriga ingredienser så att allt blir till en jämn massa. Klä botten av en form med löstagbar kant med plastfolie, och strössla kokosflingor generöst över botten. Smörj kanterna med kokosolja och tryck ut massan jämnt över botten. Ställ in i frysen. Fyllning: Skölj cashewnötterna väl och mixa alla ingredienserna till en tjock och jämn smet. Häll fyllningen över den frysta kokosbotten, bred ut till ett jämt lager och in i frysen igen. Topping: Mixa bär och dadlar till en slät sås och bred över kakan. Plasta in väl och låt stå i frysen över natten.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.