En raw jordgubbscheesecake som smakar 100% onyttigt.
I dag fyller Mia år. Hipp hipp! I kväll blir det fest så dagen spenderas i köket. Bland annat ska vi baka världens godaste tårta. Samma tårta som fick tyst på tio sjövilda ungar på Junis 4-års kalas i somras. Ursäkta språkbruket men den är: görgod.
Tårtan görs i tre lager och kräver därför aningen mer koncentration än en ordinär enplanstårta, men det är det värt. Varför? För att den är görgod sa vi ju. Den är söt, syrlig, mjuk och knäckig på samma gång. Dessutom smakar den 100% onyttigt. Så, sätt på din favoritmusik på högsta volym och spänn på dig förklädet, för nu kör vi.
Raw jordgubbscheesecake
Botten:
3,5 dl naturella mandlar
1 dl kokosflingor
2 dl mjuka dadlar (urkärnade)
Mixa mandeln till ett fint kross och tillsätt övriga ingredienser så att allt blir till en jämn massa. Klä botten av en form med löstagbar kant med plastfolie, och strössla kokosflingor generöst över botten. Smörj kanterna med kokosolja och tryck ut massan jämnt över botten. Ställ in i frysen.
Fyllning:
6 dl blötlagda (över natten) cashewnötter
2 lime (juice)
200 g ekologiska jordgubbar (tinade eller färska)
2 dl mjuka dadlar (urkärnade)
1/2 msk äkta vaniljpulver
1,5 dl kallpressad kokosolja (smält på låg temperatur för att bevara näring)
1 krm havssalt
Skölj cashewnötterna väl och mixa alla ingredienserna till en tjock och jämn smet. Häll fyllningen över den frysta kokosbotten, bred ut till ett jämt lager och in i frysen igen.
Topping:
500 g ekologiska jordgubbar (tinade eller färska)
2 mjuka dadlar
1 ask färska jordgubbar till dekoration
Mixa bär och dadlar till en slät sås och bred över kakan. Plasta in väl och låt stå i frysen över natten.
Ta fram cheesecaken och låt den tina i kylen cirka två timmar innan den ska ätas. Dekorera med jordgubbar strax före servering. Slurp!
Recept: Josefine Jäger.
PrintRaw jordgubbscheesecake
Recept: Josefine Jäger.
- Portioner : 8 bitar 1x
Ingredienser
Botten:
2 dl mjuka dadlar (urkärnade)
3 1/2 dl naturella mandlar
1 dl kokosflingor
Fyllning:
6 dl blötlagda (över natten) cashewnötter
2 lime (juice)
200 g ekologiska jordgubbar (tinade eller färska)
2 dl mjuka dadlar (urkärnade)
1/2 msk äkta vaniljpulver
1,5 dl kallpressad kokosolja (smält på låg temperatur för att bevara näring)
1 krm havssalt
Topping:
500 g ekologiska jordgubbar (tinade eller färska)
2 mjuka dadlar
1 ask färska jordgubbar till dekoration
Instruktioner
Botten: Mixa mandeln till ett fint kross och tillsätt övriga ingredienser så att allt blir till en jämn massa. Klä botten av en form med löstagbar kant med plastfolie, och strössla kokosflingor generöst över botten. Smörj kanterna med kokosolja och tryck ut massan jämnt över botten. Ställ in i frysen. Fyllning: Skölj cashewnötterna väl och mixa alla ingredienserna till en tjock och jämn smet. Häll fyllningen över den frysta kokosbotten, bred ut till ett jämt lager och in i frysen igen. Topping: Mixa bär och dadlar till en slät sås och bred över kakan. Plasta in väl och låt stå i frysen över natten.