Så där ja, pesto med morotsblast. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Så där ja, pesto med morotsblast.

fav

Så, i dag ska vi göra pesto på morotsblast. Joho, du läste rätt. På MOROTSBLAST. Det är gott som tusan, och det är helt klart en lite speciell känsla att äta rubbet på grönsaken.

För övrigt kan vi ju konstatera att pesto är lite som en allvädersstövel. Som i: den passar nästan jämt. Den funkar att smeta ut på en fisk. Röra ned i quinoan. Tappa i soppan. Och just i dag ska vi doppa morotsstavar i den. Det är en SÅDAN dag. En dopparedag.

pesto2

Pesto på morotsblast
(en skål)

1/2 kopp basilikablad
1 kopp hackade morotsblad med stjälkar
1 vitlöksklyfta
3/4 kopp olivolja
1/2 kopp hasselnötter
1-2 msk pressad citron
1/2-1 tsk mineral/himalayasalt
1/2-1 tsk peppar

Riv av blasten från morötterna och hacka den grovt. Tjoffa ned den i din mixer tillsammans med vitlöken, basilikan, hasselnötterna och citronen. Mixa och tillsätt sist olivoljan i en fin stråle tills peston tjocknat. Smaka av med lite salt och peppar. Skär morötterna i stavar och bjud alla du känner på denna härliga näringsrika supervitlöksbomb.

pesto4

pesto3

Egentligen ska det vara rödbetsblast i peston men eftersom vi inte fick tag på det gick vi bananas med morotsblast istället.

pesto1

Print

Pesto på morotsblast

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

1/2 kopp basilikablad

1 kopp hackade morotsblad med stjälkar

1 vitlöksklyfta

3/4 kopp olivolja

1/2 kopp hasselnötter

12 msk pressad citron

1/21 tsk mineral/himalayasalt

1/21 tsk peppar

Instruktioner

Riv av blasten från morötterna och hacka den grovt. Tjoffa ned den i din mixer tillsammans med vitlöken, basilikan, hasselnötterna och citronen. Mixa och tillsätt sist olivoljan i en fin stråle tills peston tjocknat. Smaka av med lite salt och peppar. Skär morötterna i stavar och bjud alla du känner på denna härliga näringsrika supervitlöksbomb.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Så oerhört trevligt att få göra bekantskap med er kloka och underfundigt skrivna blogg. Jag hänger kvar.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tusen tack!

  2. Ann-Sofie Lindmark skriver:

    Hej, era råd har förändrat min värld. jag gör periodisk fasta och bakar fröknäcke. Nu ska jag prova pesto av morotsblast.

    en fråga bara. gjorde paj av durramjöl på morgonen och helt initiativlöst eftersom en mjölrätt till var obefogat gjorde jag pizza på kvällen. vad som var anmärkningsvärt var att min man har svår diabetes som är nästan omöjlig att ställa in åt båda målen och blev sämre. Är nu tvången att ta mer insulin. Min man år positiv för han har nu möjlighet att ansöka om insulinpump så blodsockervärdet blir mer stabilt under dagen. Men jag funderar förstås om det var durramjölet?

    Jag som är frisk märker inte av detta, blev bara lite dålig i magen några dagar till dess jag blev van.

    Tack för intressant och idérik forskning runt mat!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.