Så där ja, pesto med morotsblast. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Så där ja, pesto med morotsblast.

fav

Så, i dag ska vi göra pesto på morotsblast. Joho, du läste rätt. På MOROTSBLAST. Det är gott som tusan, och det är helt klart en lite speciell känsla att äta rubbet på grönsaken.

För övrigt kan vi ju konstatera att pesto är lite som en allvädersstövel. Som i: den passar nästan jämt. Den funkar att smeta ut på en fisk. Röra ned i quinoan. Tappa i soppan. Och just i dag ska vi doppa morotsstavar i den. Det är en SÅDAN dag. En dopparedag.

pesto2

Pesto på morotsblast
(en skål)

1/2 kopp basilikablad
1 kopp hackade morotsblad med stjälkar
1 vitlöksklyfta
3/4 kopp olivolja
1/2 kopp hasselnötter
1-2 msk pressad citron
1/2-1 tsk mineral/himalayasalt
1/2-1 tsk peppar

Riv av blasten från morötterna och hacka den grovt. Tjoffa ned den i din mixer tillsammans med vitlöken, basilikan, hasselnötterna och citronen. Mixa och tillsätt sist olivoljan i en fin stråle tills peston tjocknat. Smaka av med lite salt och peppar. Skär morötterna i stavar och bjud alla du känner på denna härliga näringsrika supervitlöksbomb.

pesto4

pesto3

Egentligen ska det vara rödbetsblast i peston men eftersom vi inte fick tag på det gick vi bananas med morotsblast istället.

pesto1

Print

Pesto på morotsblast

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

1/2 kopp basilikablad

1 kopp hackade morotsblad med stjälkar

1 vitlöksklyfta

3/4 kopp olivolja

1/2 kopp hasselnötter

12 msk pressad citron

1/21 tsk mineral/himalayasalt

1/21 tsk peppar

Instruktioner

Riv av blasten från morötterna och hacka den grovt. Tjoffa ned den i din mixer tillsammans med vitlöken, basilikan, hasselnötterna och citronen. Mixa och tillsätt sist olivoljan i en fin stråle tills peston tjocknat. Smaka av med lite salt och peppar. Skär morötterna i stavar och bjud alla du känner på denna härliga näringsrika supervitlöksbomb.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.