Regnbågssallad med cashewgrädde. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Regnbågssallad med cashewgrädde.

fav

I dag, kära du, ska vi göra en fruktsallad. En fruktsallad kan vara två saker, nämligen 1) halvtrist, eller 2) helkul. Hemligheten stavas: TOPPING.

Valet av frukt är helt och hållet ditt och barnens. Visst finns det bättre och sämre frukter, men en god tumregel är att försöka blanda minst tre färger så att man får i sig flera olika sorters antioxidanter. Banan brukar vara lite av en favorit hos barnen, men välj gärna en grön. Grön banan, till skillnad från gul, innehåller nämligen fosfolipider som enligt forskning skyddar slemhinnan i magen mot inflammation, katarr och sårbildning. Dessutom innehåller gröna bananer fler fibrer och mindre fruktsocker än mogna bananer (den senaste tiden har många kokböcker börjat skriva att man ska frysa in just mogna bananer, säkert toppen för sötman och konsistensen men mindre bra för blodsockret).

fruktsallad_cashew_2

fruktsallad_cashew_1

Så, hur ska vi toppa det här då? Svar: vi ska göra cashewgrädde. Fluffig och len som ett cumulusmoln, och precis så rik på magnesium som våra skyddsbakterier i grovtarmen vill ha den. WIN-WIN. Den kräver lite framhållning, närmare bestämt en natts blötläggning av nötterna, men efter det är det bara att tuta och köra.

Cashewgrädde
(1 skål)

200-250 g blötlagda cashewnötter
5 mjuka alt blötlagda dadlar (gärna medjool)
1 dl vatten
Vanilj från en vaniljstång

Häll alla ingredienserna i en matberedare och mixa väl. Ha tålamod, för det kan ta en stund innan massan får den där härligt krämiga konsistensen som man vill åt. Skrapa det som fastnat på sidorna i matberedaren ett par gånger och justera, vid behov, konsistensen med lite mer vatten.

fruktsallad_cashew_3

fruktsallad_cashew_4

Till detta föreslår vi att du serverar nötter, kokos och russin i små skålar, så att barnen själva kan skräddarsy sin sallad. Bon appetit!

Print

Cashewgrädde.

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

200 g blötlagda cashewnötter

5 mjuka alt blötlagda dadlar (gärna medjool)

1 dl vatten

Vanilj från en vaniljstång

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.