Världens smaskigaste chokladmousse med avokado. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Världens smaskigaste chokladmousse med avokado.

fav

Det här är en chokladmousse gjord på dadlar, kakao och avokado som du enkelt slänger ihop när du blir sugen på choklad. Fantastiskt gott!

Ok, håll i dig nu. Kanske att du kanske till och med gör klokt i att sätta dig ner? Här kommer nämligen en helt galet god chokladmousse som är precis så chokladig och len som man vill ha den, fast utan grädde och tillsatt socker. Hur det är möjligt? Svaret stavas: AVOKADO. Du som tittar in här ofta vet att vi älskar avokado – den är både god, rik på antioxidanter och starkt antiinflammatorisk. Dessutom kan den multitaska. Förra veckan fick den ersätta yoghurten i vår smoothie, och nu det här. Vad kommer härnäst kan man ju undra?

chokladmousse1

Jo förresten, det här är försök nummer två. Försök nummer ett gick åt skogen. En av oss (vi nämner inga namn) försökte sig på en annan raw chokladpudding för bara några dagar sedan, som blev alldeles vattnig och ledsen. Barnen spottade och fräste. Mor svor över receptet. Men, skam den som ger sig. Vi bet ihop och gjorde en till. Och den här gången gick det bra. Riktigt bra.

Chokladmousse med avokado
(4 portioner)

3 avokados
10 färska dadlar (med kärna)
1 1/2 dl kakao
1/2 dl vatten
2 msk honung

Ta ett djupt andetag och pilla ut kärnorna i dadlarna (om du bara har fått tag på torkade dadlar så kan du blötlägga dem först några timmar så att de mjuknar något). Kör sedan dadlarna, kakaon och vattnet i en mixer. Tillsätt därefter honung och avokado och kör tills det blir mjukt och fluffigt. Smaka av med en onödigt stor sked. Alltså, hur god? HUR GOD?

chokladmousse2

Så sagolikt god. Puh.

 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Chokladmousse med avokado

  • Av : Food pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

3 avokados
10 färska dadlar (med kärna)
1 1/2 dl kakao
1/2 dl vatten
2 msk honung

Instruktioner

Ta ett djupt andetag och pilla ut kärnorna i dadlarna (om du bara har fått tag på torkade dadlar så kan du blötlägga dem först några timmar så att de mjuknar något). Kör sedan dadlarna, kakaon och vattnet i en mixer. Tillsätt därefter honung och avokado och kör tills det blir mjukt och fluffigt. Smaka av med en onödigt stor sked.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.