Kladdigaste kladdkakan utan smör, strösocker och vetemjöl. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Kladdigaste kladdkakan utan smör, strösocker och vetemjöl.

fav

När vi lärde känna varandra för blott 25 år sedan var kladdkakan central. Som i: den stod alltid i mitten av oss. Oftast satt vi i en ring runt den, lyssnade på Orup och slevade i oss vårt dagsverke direkt ur formen. En kvarts sekel senare har vi fortfarande samma craving på choklad, men vi är inte riktigt lika sugna på mejeriprodukter, gluten och socker. Så vi gör en variant i dag. Utan smör, strösocker och vetemjöl. Och utan ugn!

Det svåraste med den här kakan är inte att göra den. Det svåraste är att bestämma sig för hur man ska servera den. Ska du orka lägga smeten i en springform och låta den stå en liten stund i kylen innan du skär upp den i eleganta små tårtbitar? Eller, ska du floppa ner små smetkluttar i muffinsformar och äta dem direkt?

choklaskaka4

Du behöver inte bestämma dig än. Ta din tid. Här kommer receptet så länge.

Raw kladdkaka

3 1/2 dl naturella mandlar
10 färska dadlar (med kärna)
1 dl kakao
1 vaniljstång
4 msk vatten
En nypa havssalt

Sätt på Orup eller annan lämplig musik på högsta volym. Lägg mandlarna i en mixer och kör dem till ett mjöl. Ta ut kärnorna ur dadlarna, skrapa vaniljen ur stången och lägg dadlarna, vaniljen, kakaon, vattnet och havssalten i mixern. Kör tills du känner dig nöjd med konsistensen. Ha i lite mer vatten om du känner för det.

choklaskaka3

Så var det det där med springformen eller muffinsformarna. Nu blir det svårt, riktigt svårt. Tårtbit eller klutt? Klutt eller tårtbit?

choklaskaka2

Valet är ditt. Låt ingen försöka påverka dig. Du bestämmer.

 

Print

Raw kladdkaka

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 6 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

3 1/2 dl naturella mandlar

10 färska dadlar (med kärna)

1 dl kakao

1 vaniljstång

4 msk vatten

En nypa havssalt

Instruktioner

Sätt på Orup eller annan lämplig musik på högsta volym. Lägg mandlarna i en mixer och kör dem till ett mjöl. Ta ut kärnorna ur dadlarna, skrapa vaniljen ur stången och lägg dadlarna, vaniljen, kakaon, vattnet och havssalten i mixern. Kör tills du känner dig nöjd med konsistensen. Ha i lite mer vatten om du känner för det.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.