Bästa pannkaksreceptet. Utan gluten, mjölk och smör. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Bästa pannkaksreceptet. Utan gluten, mjölk och smör.

fav

I helgen packade vi ryggorna med pannkakor och blåbärssoppa och drog till stallet med barnen. PANNKAKOR? vrålar du med Stigs senaste krönika färsk i minnet. SKA MAN VERKLIGEN ÄTA DET?

Nä, med tanke på ALE och AGE så ska man kanske inte det. I Platons idévärld, alltså. Men i vår vanliga sinnevärld råkar vi faktiskt steka pannkakor till barnen ibland, ändå. Och så länge vi gör det, kan vi lika gärna dela med oss av vårt bästa pannkaksrecept. Det med havremjölk, bovetemjöl och kokosolja, istället för komjölk, vetemjöl och smör.

pannkakor1

En väldigt vanlig reaktion på de här pannkakorna är: ingen. Barnen märker nämligen ingen skillnad. Det gör däremot du som steker pannkakorna. Det är nämligen snudd på omöjligt att bränna fast den här smeten. Lite grövre i smaken, yup, men tjockare och mer medgörlig än “vanlig” pannkakssmet.

Pannkakor (utan gluten och mejeriprodukter)

1 dl glutenfria havregryn
5 dl vatten
3 1/2 dl bovetemjöl
2 dl vatten
4 ägg
Kokosolja

Börja med att köra havre och 5 dl vatten i en mixer tills det blir mjölk. Häll mjölken och de andra ingredienserna i en bunke och börja vispa. Smält kokosfettet i stekpannan och häll det i smeten. Lägg en klick i pannan på lite lägre temperatur och låt det ta sin lilla tid. No stress.

pannkakor3

pannkakor4

Nej, de blir inte så där härligt gyllenbruna. Men helt ärligt, känns inte det SÅ 2013?

pannkakor5

pannkakor6

Och sedan stack vi ut i skogen med Juventus, Yen och Simon (hästarna som heter så alltså, inte barnen). Red barbacka, plockade blåbär och sa ”ptrrro” femhundratusen gånger. En mycket fin dag.

pannkakor8pannkakor9

Print

Pannkakor (utan gluten och mejeriprodukter)

  • Av : Food pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

1 dl glutenfria havregryn
5 dl vatten
3 1/2 dl bovetemjöl
2 dl vatten
4 ägg
Kokosolja

Instruktioner

Börja med att köra havre och 5 dl vatten i en mixer tills det blir mjölk. Häll mjölken och de andra ingredienserna i en bunke och börja vispa. Smält kokosfettet i stekpannan och häll det i smeten. Lägg en klick i pannan på lite lägre temperatur och låt det ta sin lilla tid. No stress.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.