Raw pepparkakor (utan gluten, mejeriprodukter och vitt socker). – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Raw pepparkakor (utan gluten, mejeriprodukter och vitt socker).

fav

Well, det är fredag så låt oss gå rakt på sak: det här är en av de godaste pepparkaksdegar som vi någonsin smakat.

Nackdelen? Tja, den är kanske maximalt god som just deg. Den funkar absolut att grädda på lägsta temperaturen i ugnen (glöm inte att ställa luckan på glänt) och pepparkakorna stelnar faktiskt någorlunda när man tar ut dem. MEN. Degen är ju så sagolikt god att äta som den är. Rulla i små bollar. Doppa i kokos eller chokladsås. Eller ännu bättre: direkt i munnen.

pepparkakor1

Dessutom är degen väluppfostrad. Kanske tack vare oljan? Du kan kavla den flortunn och den hänger ÄNDÅ med när det är dags att flytta från bakbord till plåt. Utan minsta gnäll.

Raw pepparkakor
(cirka 12 stycken)

2 dl mandel eller mandelmjöl
1 msk mandelolja eller rapsolja
en nypa salt
2 tsk kanel
2 krm ingefära
10 nejlikor (stötta i mortel) eller cirka 1 tsk malda
2 msk honung
4 färska dadlar

Kör mandeln till ett fint mjöl i mixern (eller mät upp 2 dl mandelmjöl) och tillsätt olja och dadlar (glöm inte peta ut kärnorna). Kör tills det blir en smet. Lägg i kryddorna och saltet och mixa igen. Tillsätt honungen försiktigt, mixa och sluta när degen känns lagom kladdig. Kavla ut. Ta fram pepparkaksformarna och ropa på barnen. Gör gubbar och gummor och grisar. Placera de små filurerna på en plåt i ugnen.

Det här receptet är egentligen gjort för en torkugn men eftersom vi inte har en sådan så satte vi ugnen på lägsta temperatur. Sätt in plåten och vänta ett par timmar. Lägg över pepparkakorna på en tallrik.

pepparkakor

Glad andra advent!

Recept: “Mitt nya Raw food kök” av Erica Palmcrantz Aziz.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.