Hallongrottor utan gluten, raffinerat socker och mjölkprodukter. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Hallongrottor utan gluten, raffinerat socker och mjölkprodukter.

fav

Ok, vi har en viktig sak att berätta. Vi har fått en ny favoritkaka. Inte som i “väldigt god för att vara så nyttig”, utan helt enkelt som i “väldigt god”. Den innehåller tre ingredienser och görs på lägsta temperaturen i ugnen så du slipper alla giftiga nysynteser.

Vidare kan vi berätta att den ser ut så här bredvid en kopp te:

syltkakor4

Och så här när den får agera ögon:

syltkakor2

Det är lätt att bli besviken när man inser att sylten i grottan inte alls är någon sylt utan bara ett vanligt hallon, men faktum är att det är just hallonet är halva grejen med kakan. Den söta cashew- och honungskakan gifter sig perfekt med det där hallonet. Resultatet? M a g i s k t.

Hallongrottor
(cirka 10 st)

400 g cashewnötter
3 msk honung
2 msk vatten
2 dl hallon

Mixa samman nötter, honung och vatten och forma degen till små kakor. Gör en grop mitt i varje kaka och lägg i hallon (som du pressat vätskan ur). Lägg på en plåt och kör på lägsta temperaturen i ugnen över natten (eller cirka 10 timmar).

syltkakor1

Plötsligt blev det väldigt lugnt och skönt i huset. I fem minuter, sedan var oordningen återställd. Happy Friday!

Recept: Erica Palmcrantz Aziz

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Johanna Nyström skriver:

    Jag blir så glad varje gång ni kommer med ett beprövat recept.
    Dessa små underbara kakor ska jag baka idag. Tusen tack för tipset! 🙂

    Ni är underbara!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack Johanna, vad glada vi blir!

  2. Anna-Carin Hellgren skriver:

    Inte nå´n Nutellaorgie precis – men gott och nyttigt är svåra kombinationer..
    Tack för ännu en ny GO´BIT i mitt nya liv!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vi har världens smarrigaste nyttiga motsvarighet till Nutella som vi kanske delar med oss av snart till fredagsmyset!

  3. Men honung får inte värmas över 40 grader, då blir den smått giftig! De flesta kockar vet inte om det men Ayurveda har vetat det sedan urminnes tider (därför ska man heller aldrig köpa pastöriserad honung, den bara smakar honung men är inte längre honung). Varför hetta upp era fina kakor överhuvudtaget, visst skulle man bara kunna torka dem …
    Kram – Maja

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hej Maja och tack för din kommentar! Återrapportera gärna om resultatet. Kram

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.