En galet god guacca, por favor! – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

En galet god guacca, por favor!

fav

Inspirerade av Stigs krönika om avokado i måndags, har vi fattat det stora beslutet att bjuda på vårt bästa recept på guacamole i dag. Den som alltid tar slut i ett nafs. Den MED koriander.

Man skulle nog kunna påstå att koriandern är något av en vattendelare – vissa älskar den, andra tycker att den smakar tvål. Själva sällar vi oss till de glada korianderentusiasterna – vi äger till och med en duschkräm som doftar koriander. Och, fick vi bara ta med oss en enda sak till en öde ö skulle vi lätt överväga en kruka koriander (sorry kids, era pappor får ta er).

guacamole4

Koriander är bra till mycket, men allra bäst gör den sig allt i en riktigt krämig guacca. ARRIBA. (Alltså, det GÅR ju att göra guaccan utan koriander. Det blir gott det också.)

Guacamole
(1 skål)

½ chili (urkärnad)
½ tomat
2-3 avokado
2 tsk färskpressad lime
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
hackad koriander efter smak
salt och peppar

Kärna ur chilin och tomaten och finhacka. Gröp ur avokadon och blanda med chili- och tomathacket. Tillsätt limesaft och rör runt, rör ned vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar. Hacka koriander fint och blanda ned i röran tillsammans med olivoljan. Smaka av med salt och peppar.

guacamole1

Emil tittade förbi med sin sombrero och provsmakade guaccan. Two thumps up!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Supergott att även göra klart torsken som en chevish samt ha lite mango till…

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack Elin för bra tips!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.