Recept

Post image

Raw chilisoppa med tomat och kokos. Tillagningstid: 5 min.

Det här är en raw chilisoppa med tomat och kokos. Soppan tar bara fem minuter att göra och så sagolikt god att vi aldrig tröttnar på den. Prova!

Om vi hade varit väluppfostrade och hållit oss till originalreceptet så hade den här soppan tagit 30 minuter att göra. Så länge ville kokboken nämligen att man skulle låta soppan puttra på spisen. Men, vem har tid att vara artig när man lagar soppa? Så i stället slängde vi ned citrongräset, chilin, kokosmjölken och allt det andra i mixern och tryckte på start. Hack hack hack. Vrom vrom vrom. Och sedan åt vi soppan i lugn och ro och använde tiden vi sparat åt att fundera på var Putin hållit hus.

chilisoppa

Det här är ett fantastiskt recept, skräddarsytt för latmaskar. Om du har en bra ”high speed”-mixer så behöver du knappt ens hacka grönsakerna. Skär dem bara i stora trubbiga bitar, om du orkar, och tryck på start. Klara. Färdiga. Gå.

Raw chilisoppa med tomat och kokos
(2 portioner)

1 msk kokosolja
2 salladslökar
en bit ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 stjälk citrongräs
färsk koriander
4 stora tomater
1/2–1 burk kokosmjölk (efter tycke och smak)
1 tsk tamari
1 tsk limejuice

Lägg alla ingredienser i din mixer och kör tills soppan ser så där lagom krämig ut. Häll sedan över soppan i en kastrull och värm försiktigt till valfri temperatur. Enjoy!

chilisoppa

Ikon_science-08

Nyfiken på varför vi värmde soppan?
För att soppan innehåller massa tomater som i sin tur innehåller lykopen som i sin tur kommer till sin rätt först vid upphettning. Du ökar helt enkelt näringen i tomaterna när du upphettar dem. Men låt inte soppan bli för varm bara, fesljummen räcker långt!

 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

 

Dela

Kommentarer

 1. Annika skriver:

  Låter ljuvligt! Funderar på om man kan rosta tomaterna på låg värme i ugnen först och sen mixa med resten, så hettas inte övriga ingredienser upp. Vad tror ni?

 2. Sofia skriver:

  Hej och tack för en trevlig blogg!

  Kokosmjölk innehållet ju ofta emulgeringsmedel och stabiliseringsmedel. Har ni hittat nån variant som inte innehåller det?

  Med vänlig hälsning, Sofia

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Sofia, Kung Markatta!

 3. Jennie skriver:

  Då himla god soppa! min nya favorit! Senaste gången bytte jag ut koriander mot basilika och serverade soppan kall, det blev snäppet bättre tycker familjen. Är så glad att jag upptäckt Foodpharmacy!

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.