Raw chilisoppa med tomat och kokos (tillagningstid: 5 min) – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Raw chilisoppa med tomat och kokos (tillagningstid: 5 min)

fav

Det här är en raw chilisoppa med tomat och kokos. Soppan tar bara fem minuter att göra och så sagolikt god att vi aldrig tröttnar på den. Prova!

Om vi hade varit väluppfostrade och hållit oss till originalreceptet så hade den här soppan tagit 30 minuter att göra. Så länge ville kokboken nämligen att man skulle låta soppan puttra på spisen. Men, vem har tid att vara artig när man lagar soppa? Så i stället slängde vi ned citrongräset, chilin, kokosmjölken och allt det andra i mixern och tryckte på start. Hack hack hack. Vrom vrom vrom. Och sedan åt vi soppan i lugn och ro och använde tiden vi sparat åt att fundera på var Putin hållit hus.

chilisoppa

Det här är ett fantastiskt recept, skräddarsytt för latmaskar. Om du har en bra ”high speed”-mixer så behöver du knappt ens hacka grönsakerna. Skär dem bara i stora trubbiga bitar, om du orkar, och tryck på start. Klara. Färdiga. Gå.

chilisoppa

Print

Raw chilisoppa med tomat och kokos

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 1x
Scale

Ingredienser

1 msk kokosolja

2 salladslökar

1 bit ingefära

1 vitlöksklyfta

1/2 röd chili

1 stjälk citrongräs

färsk koriander

4 stora tomater

1/21 burk kokosmjölk (efter tycke och smak)

1 tsk tamari

1 tsk limejuice

Instruktioner

Lägg alla ingredienser i din mixer och kör tills soppan ser så där lagom krämig ut. Häll sedan över soppan i en kastrull och värm försiktigt till valfri temperatur. Enjoy!

Ikon_science-08

Nyfiken på varför vi värmde soppan?
För att soppan innehåller massa tomater som i sin tur innehåller lykopen som i sin tur kommer till sin rätt först vid upphettning. Du ökar helt enkelt näringen i tomaterna när du upphettar dem. Men låt inte soppan bli för varm bara, fesljummen räcker långt!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.