Raw snickersglass med kakaonibs och jordnötter. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Raw snickersglass med kakaonibs och jordnötter.

fav

Det är fredag. Det är kväll. Barnen har somnat. På din arm. Armen har somnat. Du har vaknat. Du pussar ungarna och släcker lampan. Och i samma sekund som du stänger dörren inser du att du är sugen på något sött. Du struntar i att du inte borde, du vill ha något NU. Du smyger ned i köket, gräver fram en gammal Häagen Dazs ur frysen och hackar loss en bit. Du tvekar. Varför tvekar du? Du har ju en burk Salted Caramel i handen. Kom igen nu. Du tänker på Stig. Du tänker på allt socker. Du tänker på att den där glassen inte känns helt hundra längre. Du kommer på att du la in en banan i frysen för några veckor sedan. Du tar ut den och tittar misstänksamt på den. Kan man verkligen göra glass på banan? Du provar. Du slänger ned lite jordnötter och kakao av bara farten. Du smakar av. Ka-ching. Du tittar på Let’s Dance och tuggar tyst så att du inte väcker barnen.

snickersglass2

Raw snickersglass
(2-3 kulor)

1 fryst banan
1 1/2 msk jordnötssmör (helst hemmagjort)
1 stor nypa kakaonibs

Mixa bananen och jordnötssmöret. Blanda ned kakaonibsen. Ät.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. rosanna skriver:

  Hemmagjord jordnötssmör, detta recpet måste ni dela med er utav! 🙂 Ska prova er glass till helgen. Kram

  1. Food Pharmacy skriver:

   Japp, det ska vi Rosanna! Kram

 2. […] Sen strör jag lite kakaonibs över och jag har en hemmagjord snickersglass! Idén hittade jag här. Skillnaden är att jag brukar blanda i lite grädde […]

 3. Visst är den glassen en hit. har gjort den i flera år, men med köpt jordnötssmör.
  Kakaonibs kan man strö över mycket.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Mmm …

 4. Så gott! Vill ha godis till kaffet – men har ju lyssnat på er bok – superbra inläst by the way! Skrattade på tåget och fick nog en och annan resenär och undra varför jag var så glad… 🙂

  Gjorde denna till em-kaffet… supergod. Nu ska det frysas bananer 🙂

  Tack för jättebra bok!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Haha, vad glada vi blir!!!

 5. Gjorde eget jordnötssmör för några år sedan. Hällde bara jordnötterna och lite rapsolja i en MagicBullit-mixer och körde tills det blev smör av det. Enkelt och inga tillsatser, kan det bli bättre.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Låter helt grymt gott!

 6. Min glass blev verkligen inte god ???? kan bananerna varit ”för” gröna? Med dessa ingredienser känns det ju inte som att det kan gå fel men vid närmre eftertanke så bränner jag ju även tevatten så det beror nog på mig ????

  1. Food Pharmacy skriver:

   Haha, vad roligt skrivet. Hm, ja kanske att dom var för gröna då faktiskt … Testa mindre gröna så ska det nog bli bra hoppas vi!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.