Söt och kryddig raw chaismoothie med antiinflammatoriska kryddor. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Söt och kryddig raw chaismoothie med antiinflammatoriska kryddor.

fav

I måndags skrev Stig en krönika om hur man kan njuta sig till bättre hälsa och högst upp på listan över antioxidantrik mat hittade vi lite otippat julens drottning: kryddnejlikan. Den är full av antioxidanter, antiinflammatorisk som tusan och dessutom anti-flatulent.* Så, i dag blir det en chaismoothie till fredagsmyset. Varma kryddor + kall vaniljsmoothie + Frost för miljonte gången = svårslaget.

*anti-flatulent = tjusigt ord för något som motverkar fisbenägenhet

chaismoothie3

Precis som de flesta andra smoothies är den här lika enkel att göra som en… en… knut? Frusna bananer goes bananas med vanilj, kardemumma, kryddnejlika, kanel, ingefära och kokosmjölk. Resultatet: en värmande iskall smoothie med smak av chai. Bring. It. On.

Raw chaismoothie
(1 stort glas)

2 frusna bananer
1 vaniljstång
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/4 tsk malen kardemumma
1/4 tsk kryddnejlika
Drygt 1 dl kokosmjölk

Ingen tid att förlora, släng bara ned allt i en mixer och tryck på start. Kör tills det blir slätt och krämigt. Klart!

chaismoothie1

Rookie_200x200px-03För dig som är rookie:
Vi vet att vi brukar skryta om att vi alltid har frysta bananer i frysen, men faktum är att även solen har sin fläckar. Ibland glömmer man frysa in eller så orkar man helt enkelt inte. Och då kan vi be att få meddela att det går precis lika bra att slänga ned vanliga rumstempererade bananer med några isbitar i stället. Dagens tips!

 

 

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Emma Hå skriver:

  Men så smarrigt! För mig som bara har en stavmixer, har ni några tips? Är svårt att mixa nötter och sånt… Borde jag investera i en riktig blender eller finns det några trick man kan ta till? Typ tina bananerna lite innan?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Emma, en helt ny värld öppnas när du skaffar blender!

 2. Martina skriver:

  kokosmjölk. . Använder ni den “riktiga” på burk/tetrapak?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Japp, den riktiga ekologiska..

 3. Annika skriver:

  Emma Hå, jag har också stavmixer. Fryser in bananer i skivor, sen tinar de lite medan jag tar fram övriga ingredienser. Då funkar det finfint med stavmixer. Frysta bananer blir ju aldrig stenhårda, men tricket är att ha dem i små bitar så att stavmixern kan komma åt.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.