Fredagsmys, Kids, Recept

Söt och kryddig raw chaismoothie med antiinflammatoriska kryddor.

I måndags skrev Stig en krönika om hur man kan njuta sig till bättre hälsa och högst upp på listan över antioxidantrik mat hittade vi lite otippat julens drottning: kryddnejlikan. Den är full av antioxidanter, antiinflammatorisk som tusan och dessutom anti-flatulent.* Så, i dag blir det en chaismoothie till fredagsmyset. Varma kryddor + kall vaniljsmoothie + Frost för miljonte gången = svårslaget.

*anti-flatulent = tjusigt ord för något som motverkar fisbenägenhet

chaismoothie3

Precis som de flesta andra smoothies är den här lika enkel att göra som en… en… knut? Frusna bananer goes bananas med vanilj, kardemumma, kryddnejlika, kanel, ingefära och kokosmjölk. Resultatet: en värmande iskall smoothie med smak av chai. Bring. It. On.

Raw chaismoothie
(1 stort glas)

2 frusna bananer
1 vaniljstång
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/4 tsk malen kardemumma
1/4 tsk kryddnejlika
Drygt 1 dl kokosmjölk

Ingen tid att förlora, släng bara ned allt i en mixer och tryck på start. Kör tills det blir slätt och krämigt. Klart!

chaismoothie1

Rookie_200x200px-03För dig som är rookie:
Vi vet att vi brukar skryta om att vi alltid har frysta bananer i frysen, men faktum är att även solen har sin fläckar. Ibland glömmer man frysa in eller så orkar man helt enkelt inte. Och då kan vi be att få meddela att det går precis lika bra att slänga ned vanliga rumstempererade bananer med några isbitar i stället. Dagens tips!

 

 



Kommentarer
Emma Hå skriver:
13 mars, 2015 kl. 14:03

Men så smarrigt! För mig som bara har en stavmixer, har ni några tips? Är svårt att mixa nötter och sånt… Borde jag investera i en riktig blender eller finns det några trick man kan ta till? Typ tina bananerna lite innan?

    Food Pharmacy skriver:
    16 mars, 2015 kl. 21:23

    Emma, en helt ny värld öppnas när du skaffar blender!

Martina skriver:
16 mars, 2015 kl. 09:31

kokosmjölk. . Använder ni den ”riktiga” på burk/tetrapak?

    Food Pharmacy skriver:
    16 mars, 2015 kl. 21:20

    Japp, den riktiga ekologiska..

Annika skriver:
16 mars, 2015 kl. 16:21

Emma Hå, jag har också stavmixer. Fryser in bananer i skivor, sen tinar de lite medan jag tar fram övriga ingredienser. Då funkar det finfint med stavmixer. Frysta bananer blir ju aldrig stenhårda, men tricket är att ha dem i små bitar så att stavmixern kan komma åt.

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.