Världens gulligaste påskgodis - perfekt att göra ihop med barnen! – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Världens gulligaste påskgodis – perfekt att göra ihop med barnen!

fav

I dag ska vi göra världens puttenuttigaste påskgodis på hemmagjord mandelmassa. Precis som ordet antyder så görs basen på en massa mandlar, till vilka du sedan sätter valfritt sötningsmedel och ett kryddmått gurkmeja.

Eftersom vi råkade ha en burk oöppnat björksocker hemma så provade det för första gången i dag. Björksockret har mycket lägre GI än vanligt socker men om du vill undvika processat socker och har en känslig mage så skulle vi satsa på raw honung eller dadlar i stället. Alla tre varianter resulterar i gula, goda och trinda små kycklingar, men med lite olika smak.

Många av recepten vi googlade ville att vi skulle skålla mandlarna men vi hoppade över det momentet. Sa vi förresten att ögon och näbbar görs av raw kakaonibs och gojibär? Fråga: hur gölligt? Svar: görgölligt.

Påskkycklingar
(en liten familj och några kusiner)

125 g sötmandlar eller mandelmjöl
½ dl björksocker/10 dadlar/0,5 dl raw honung
1 krm gurkmeja
kakaonibs
gojibär

Lägg mandlarna i en mixer och kör till ett mjöl (eller köp färdigt mandelmjöl). Lägg i sockret/honungen/dadlarna och gurkmejan och kör igen. Tillsätt några droppar vatten om degen blir för torr. Forma till små kycklingar och dekorera med kakaonibs och gojibär. Klappa dig själv på axeln för att det ser så proffsigt ut.

Vi vill även passa på att meddela att vi ser en oerhörd potential till variation av detta recept. Vi tänker rödbetsfärgade tomtar till jul och blåbärslila monster till halloween. Men se det, det är ett helt annat inlägg.

Inspiration till recept: Erica Palmcrantz Aziz

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Oskar skriver:

  Perfekta små raringar. Allt finns i skafferiet så ska genast sätta igång och skapa. Tack för trevligt recept – och Glad Påsk!

 2. det här var det godaste jag har ätit och gjort

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vad härligt!!!

 3. Stefan skriver:

  Hejsan!
  Bilderna verkar inte funka längre. Har funkat tidigare.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Men, vad märkligt? Ska försöka få ordning på detta.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.