Studier visar: Cancer styrs bara av gener till 5-10%. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Forskning

Post image

Studier visar: Cancer styrs bara av gener till 5-10%.

Alla kan ha oturen att drabbas. Både Mias mamma och Linas moster gick bort alldeles för tidigt i cancer, och det går inte en dag utan att vi tänker på det. En dålig dag känns det nästan som att vi deltar i ett ofrivilligt hälsolotteri där det enda vi kan göra är att blunda hårt och hålla tummarna för att det inte ska drabba just oss eller någon vi känner.

En bra dag, däremot, brukar vi fokusera på att det bara är mellan 5 och 10% av all cancer som sannolikt styrs av gener, och att resterande 90-95% bestäms av vår livsstil. Kolla på det här:

Webb

Vi tycker att det känns positivt att ta del av forskning som visar att generna styr mycket mindre än vad vi trott och att det är vår livsstil som har den största inverkan på vår hälsa. Vissa saker är givetvis svårare än andra att påverka, men att forskningen visar att 30-35% av all cancer har ett samband med vad vi äter och att man sannolikt även kan förbättra (beroende på form av cancer) sin prognos samt risken att insjunkna igen genom kosten, ser vi som något väldigt positivt.

Vår pilgrimsfärd mot ett hälsosammare liv med större kunskap och bra mat fortsätter sålunda, nu även med ett litet färgglatt pajdiagram i bakhuvudet.

Länk till studie:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2515569/figure/Fig1/

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Hej, Hej,
    vill bara tacka för en helt fantastisk sajt… blogg, ja, allt. Förutom ovärderliga tips, råd och recept så får ni mig dessutom att skratta högt varje gång jag läser era inlägg. Hatten av till er och för er skrivkonst!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hej Fia och tusen tack!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.