Så här gör du raw nutella. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Så här gör du raw nutella.

fav

I DAG SKA VI GÖRA RAW NUTELLA! VARFÖR VI SKRIKER? FÖR ATT VI SKA GÖRA RAW NUTELLA!

DSCF0061

1. Häll 4 dl naturella hasselnötter i en mixer och tryck på start. Brygg en kopp te och ta med dig lite god lektyr, för här lär du få stanna ett tag. Nötterna ska gå igenom flera faser innan det är klart och ja, du måste skrapa ned smeten från kanterna gång på gång på gång på gång. Först blir nötterna mjöl, sedan börjar de klumpa sig, sedan börjar klumparna klumpa ihop sig och sedan, precis när du tänker ge upp, början oljan äntligen att sippra ut.

DSCF0081

2. Och då ser det ut ungefär så här (ursäkta darrig bild men vi var utmattade/exalterade över att nötterna äntligen börjat olja sig därav skaket).

DSCF0111

3. Tillsätt kakao. Gärna rå. Cirka 1-2 msk blir bra. Släng i en nypa Himalayasalt också (eller det du har hemma) när du ändå är i farten.

DSCF0076

4. Tillsätt valfri sötning. Vi tog 2 msk lönnsirap (som inte är riktigt raw men som ändå ofta används i raw-köket) men det går nog bra med honung eller 2-3 dadlar i stället.

DSCF0104

6. Nu blir det överkurs för redan här är nötsmöret magiskt. Men OM du vill ha det ännu krämigare kan du ta i 2 msk kokosolja eller en skvätt havre/mandelmjölk (eller både och) och mixa lite till. Se det inte som ett krav. Se det som en möjlighet.

DSCF0097

7. Klart! Inte äckligt.

Print

Raw nutella

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

4 dl naturella hasselnötter

12 msk kakao

1 nypa himalayasalt

2 msk lönnsirap

2 msk kokosolja

Instruktioner

Häll hasselnötterna i en mixer och tryck på start. Nötterna ska gå igenom flera faser innan det är klart och ja, du måste skrapa ned smeten från kanterna gång på gång på gång på gång. Först blir nötterna mjöl, sedan börjar de klumpa sig, sedan börjar klumparna klumpa ihop sig och sedan, precis när du tänker ge upp, början oljan äntligen att sippra ut.

Tillsätt kakao. Gärna rå. Släng i en nypa Himalayasalt också (eller det du har hemma) när du ändå är i farten. Tillsätt valfri sötning. Vi tog lönnsirap (som inte är riktigt raw men som ändå ofta används i raw-köket) men det går nog bra med honung eller dadlar i stället.

Nu blir det överkurs för redan här är nötsmöret magiskt. Men OM du vill ha det ännu krämigare kan du ta i kokosolja eller en skvätt havre/mandelmjölk (eller både och) och mixa lite till. Se det inte som ett krav. Se det som en möjlighet.

Klart för att äta!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.