Så här gör du raw nutella. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Så här gör du raw nutella.

fav

I DAG SKA VI GÖRA RAW NUTELLA! VARFÖR VI SKRIKER? FÖR ATT VI SKA GÖRA RAW NUTELLA!

DSCF0061

1. Häll 4 dl naturella hasselnötter i en mixer och tryck på start. Brygg en kopp te och ta med dig lite god lektyr, för här lär du få stanna ett tag. Nötterna ska gå igenom flera faser innan det är klart och ja, du måste skrapa ned smeten från kanterna gång på gång på gång på gång. Först blir nötterna mjöl, sedan börjar de klumpa sig, sedan börjar klumparna klumpa ihop sig och sedan, precis när du tänker ge upp, början oljan äntligen att sippra ut.

DSCF0081

2. Och då ser det ut ungefär så här (ursäkta darrig bild men vi var utmattade/exalterade över att nötterna äntligen börjat olja sig därav skaket).

DSCF0111

3. Tillsätt kakao. Gärna rå. Cirka 1-2 msk blir bra. Släng i en nypa Himalayasalt också (eller det du har hemma) när du ändå är i farten.

DSCF0076

4. Tillsätt valfri sötning. Vi tog 2 msk lönnsirap (som inte är riktigt raw men som ändå ofta används i raw-köket) men det går nog bra med honung eller 2-3 dadlar i stället.

DSCF0104

6. Nu blir det överkurs för redan här är nötsmöret magiskt. Men OM du vill ha det ännu krämigare kan du ta i 2 msk kokosolja eller en skvätt havre/mandelmjölk (eller både och) och mixa lite till. Se det inte som ett krav. Se det som en möjlighet.

DSCF0097

7. Klart! Inte äckligt.

Print

Raw nutella

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

4 dl naturella hasselnötter

12 msk kakao

1 nypa himalayasalt

2 msk lönnsirap

2 msk kokosolja

Instruktioner

Häll hasselnötterna i en mixer och tryck på start. Nötterna ska gå igenom flera faser innan det är klart och ja, du måste skrapa ned smeten från kanterna gång på gång på gång på gång. Först blir nötterna mjöl, sedan börjar de klumpa sig, sedan börjar klumparna klumpa ihop sig och sedan, precis när du tänker ge upp, början oljan äntligen att sippra ut.

Tillsätt kakao. Gärna rå. Släng i en nypa Himalayasalt också (eller det du har hemma) när du ändå är i farten. Tillsätt valfri sötning. Vi tog lönnsirap (som inte är riktigt raw men som ändå ofta används i raw-köket) men det går nog bra med honung eller dadlar i stället.

Nu blir det överkurs för redan här är nötsmöret magiskt. Men OM du vill ha det ännu krämigare kan du ta i kokosolja eller en skvätt havre/mandelmjölk (eller både och) och mixa lite till. Se det inte som ett krav. Se det som en möjlighet.

Klart för att äta!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 10% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Caroline skriver:

  Ser gott ut! Men ska det vara naturella eller rostade hasselnötter? de på bilden ser nämligen rostade ut…

 2. Linda skriver:

  GRYMT. Hållbarhet ungefär? Om man inte äter upp det innan det är dags dvs.

 3. Jag har en fråga gällande kakao. Det står ”helst rå kakao”. Vad är skillnaden mellan rå och…tja vanlig kakao man köper i butik? Finns det dålig eller sämre val av kakao.

  Sara

 4. Ska provas! ???? jag funderade med på hållbarheten… särskilt om man har i mandelmjölk, blir inte den dålig efter några dagar? Tråkigt om hela nutellan blir dålig.

 5. Hej
  Kan man ersätta hasselnötter med mandlar i stället? Funkar det lika bra? Nån som provat?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Går nog jättebra!

 6. Louise Lo skriver:

  Vad säger vi om blötläggning av nötter i detta recept? Tar det liksom bort processen av oljighet eller gör det nutellan ännu mer näringsrik? (och eventuellt mer lättarbetad?)

 7. Tipsar om att rosta och skala nötterna före man mixar…

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.