En supersoppa med nässlor. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

En supersoppa med nässlor.

fav

Detta har hänt:

Vi var på Yogayama förra veckan och åt en sagolikt god nässelsoppa. Och eftersom nässlor 1) är så nyttigt och 2) håller på att ta över vår trädgård, så bad vi om receptet. Vi gick hem. Vi langade upp post it-lapparna på köksbänken. Och sedan började vi improvisera. Dålig idé. Oftast går det ju helt ok när vi gör det men inte den här gången. I tallriken landade till slut en smaragdgrön sörja som smakade som: nyslaget gräs. Och då spelar det liksom ingen roll hur nyttigt det är.

Men man VÄXER med sina misstag.

Lärdom 1:

Alla recept går inte att göra om huxflux. När det står att broccolin ska vara rostad och rotsellerin konfiterad så finns det ofta en BRA anledning till det.

Lärdom 2:

Om man vill äta Yogayamas utomordentligt goda nässelsoppa (eller något annat från deras härliga restaurang) så gör man med fördel det på YOGAYAMA och inte hemma hos Mia och Lina.

Som plåster på såren gör vi en snabb och näringsrik supersoppa där vi byter ut spenaten mot nässlorna i stället. Som inte smakar gräsmatta men däremot massa lime och ingefära. Tack och hej.

Superssoppa med nässlor
(1 stor skål/glas)

1 näve nässlor (går även lika bra med spenat)
1/2 broccoli
1/2 avokado
1 cm ingefära
1/2 lime
1 tsk lanbuljong
några stänk chili
3 dl vatten

Mixa noga och kyl ned en stund i kylen. Servera med valfri topping.

Ikon_science-08

Kuriosa!
Visste du att brännässlan slutar brännas vid 1) uppvärmning samt 2)  fysisk bearbetning (såsom mixning, eller om man knökar runt med den lite bara). Bra att veta om man vill äta den rå (i smoothies till exempel) eller om man vill impa på igelkottarna och hararna och äta bladen direkt ute i naturen.

Inspiration till recept: Renée Voltaire

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.