Nötfria kolabollar med mörk choklad och havssalt. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Nötfria kolabollar med mörk choklad och havssalt.

fav

Jo, vi bakade ju små sega kolakakor här för några veckor sedan som vi inte riktigt kunnat sluta tänka på. Det var en kaka i två lager, varav det det ena lagret var gjort av nötter och det andra av kola. Så, i dag improviserade vi. Vi gjorde helt enkelt bara halva kakan, rullade den till små bollar och täckte den med nattsvart choklad. Det blev så gott så att vi nästan ångrade oss.

kolabollar dadlar baka

1. Lägg 20 dadlar, 1 tsk havssalt, 1/2 dl mjuk kokosolja och 1 tsk vaniljpulver i en mixer. Fortsätt mixa tills allt blir blankt och segt. Smaka på smeten. Mmm. Smaka igen. Ställ resten av smeten i frysen så att den stelnar lite.

kolabollar choklad

2. Rulla smeten till små bollar och stoppa en i munnen. Det är lugnt, ingen märker något. Ta fram lite 85 procentig choklad medan du tuggar och mmm:ar om vartannat.

kolabollar choklad

3. Smält skiten.

kollabollar

4. Stoppa en pinne i vardera boll och doppa sedan bollarna snabbt i chokladen. Ställ pinnarna i ett glas tills chokladen stelnat helt. Ta bort pinnarna.

kollabollar

5. Grattis, du är nu i mål. Låtsas att du läser en bok och dricker en kopp te medan du svullar världens i särklass godaste kolabollar.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Nötfria kolabollar med mörk choklad och havssalt.

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 9 stycken 1x
Scale

Ingredienser

20 dadlar

1 tsk havssalt

1/2 dl mjuk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

50 g mörk choklad

Instruktioner

Lägg dadlar, havssalt, kokosolja och vaniljpulver i en mixer. Fortsätt mixa tills allt blir blankt och segt. Smaka på smeten. Mmm. Smaka igen. Ställ resten av smeten i frysen så att den stelnar lite. Rulla smeten till små bollar och stoppa en i munnen. Det är lugnt, ingen märker något. Ta fram lite 85 procentig choklad medan du tuggar och mmm:ar om vartannat. Smält chokladen och stoppa en pinne i vardera boll och doppa sedan bollarna snabbt i chokladen. Ställ pinnarna i ett glas tills chokladen stelnat helt. Ta bort pinnarna.

Servera!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.