Recept på raw lakrits- och citronbollar. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Recept på raw lakrits- och citronbollar.

fav

I dag ska vi baka ett par synnerligen tillfredsställande lakrits- och citronbollar, men först: vårt socker-CV.

Vi är två klassiska gottegrisar. Som i: till för bara ett litet tag sedan tänkte vi konstant på socker. Som i: för några år sedan kunde vi trycka i oss ett helt paket Ben&Jerrys utan att må illa. Som i: det har hänt att vi skippat middagen till förmån för ett kilo lösgodis. Rätt gott men inget vi rekommenderar (man mår päck).

Så, för några år sedan lyckades vi begränsa sockermissbruket (för det var ett missbruk) till helger och då tyckte vi att vi hade järnkoll på läget, men det hade vi ju inte alls det. På helgerna åt vi i stället obscena mängder socker och tog igen allt gott vi missat i veckan. Och mådde, om möjligt, ännu sämre.

FullSizeRender-18

Okej vakna nu för den här fängslande historien har ett lyckligt slut:

Efter att successivt ha uteslutit raffinerat socker från vårt liv (alltså vi snackar en synnerligen långsam process på typ sju år) och börjat äta MYCKET mer grönsaker än tidigare, så har godissuget sakta men säkert avtagit. På riktigt alltså. Vi tänker inte på socker varje dag längre.

FullSizeRender-19

Men det klart det händer. Som nu i helgen t ex, när Lina ringde från hästgården i Sörmland och berättade om de fantastiskt goda bollarna som Nathalie hade bjudit henne på i stallet. Klart Mia inte kunde behärska sig. Flytvästen på, båten till Coop och hem igen för att baka.

Raw bollar med lakrits och citron
(en tillfredsställande mängd bollar)

Ett litet paket krossade mandlar
En stor näve cashew
Cirka 10 dadlar
Saften från 1 citron
Skrapet från en vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk lakritspulver
1-2 msk kokosolja

Mixa och ställ in i kylen.

IMG_20231

Här kommer förresten Nathalie och Lina ridande med varsin boll i magen.

Print

Raw bollar med lakrits och citron

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

1 paket krossade mandlar

1 stor näve cashew

10 dadlar

1 citron, saften

1 vaniljstång, fröna

1 tsk lakritspulver

12 msk kokosolja

Instruktioner

Mixa och ställ in i kylen.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.