Dagens outfit! Durra. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit! Durra.

Professor Stig brukar säga att durra tillhör världseliten av antioxidantrik mat, och med tanke på det är det ju rätt konstigt att det används så lite i Sverige. Det senaste året har vi främst använt det som mjöl när vi bakat bröd, men så hamnade vi på en middag för några veckor sedan där värdinnan serverade durrakorn till barnen i stället för ris. Vi ba: ”Va, i vilket land har du köpt dom här?”. Hon ba: ”I landet Lidingö, på Ica Kvantum!”. Så nu har vi köpt hem tio paket. Så gott. Aldrig mera ris!

Decilitermått: IKEA. Durrakorn: Ica Kvantum. Marmorbänk: fotografens privata.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. I samma hylla och av samma märke hittade jag även amaranth och teff. Vad tycker ni om dem?

 2. Tillägg: På en ICA i Vasastan…

 3. pernilla skriver:

  hahaha ni e ju sååå gooooa!!! ååå då måste jag leta efter det!!!
  perfekt istället för ris!!!

 4. men alltså jag vill också ha tag i det…vart hittar man sånt i göteborg???

  1. Food Pharmacy skriver:

   Bra fråga! Du får gärna leta och återrapportera om du hittar!

 5. Anna, ´vilken Ica? Dit vill jag gå!

 6. Ica Sabbatsberg

 7. Karin Öckert skriver:

  Amarantgröt är gott men grynen är mycket svårhanterliga. De ska sköljas innan tillagning men det finns ingen sil som inte släpper igenom de pyttesmå grynen. Koktiden är lång, ca. 40 min, vilket är en lång väntetid för frukostgröten.

 8. Durrakorn kommer att finnas på Ica Kvantum Emporia Malmö fr o m nästa vecka

 9. Tyvärr har det utgått från deras sortiment 🙁
  Någon i Malmö som hittat det någon annanstans?

 10. Durrakorn finns numera på Willys i Malmö 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hurra! Hoppas priset är okej, durrakorn brukar inte vara så dyrt nämligen!

 11. Hej
  Kan man ha i rå durra i smoothies?
  Och ändå få i sig alla nyttigheter eller måste man koka/baka det?

  Tack

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hm, aldrig funderat över. Kokt = ja. Men rå … Det är ju hårda korn?

 12. Hej, skulle ni inte kunna lägga upp bilder på lite förpackningar med durramjöl durrakorn, bönpasta, kelpnudlar… Det är lättare att leta i mataffären om man vet vad man letar efter. Dessutom bor jag inte i Sverige, så jag letar både i Sverige, på Amazon och där jag bor. Tack!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Bra idé, det kan vi försöka göra!

 13. Finns på Fram i Göteborg, både mjöl och korn

 14. Ruxandra skriver:

  Hej!
  Jag försöker hitta ett recept på nyttig & järnrik bebisgröt & hirs dyker upp i många sådana sammanhang (vill inte köpa vanlig pulvergröt). Stig Bengmark har dock upplyst oss om att hirs är bannlyst i det antiinflammatoriska köket & att man ska välja amarant, teff, durra istället… Vet någon vilket av dessa eller något annat nyttigt man kan använda att koka gröt på som är mycket järnrikt?
  Tack på förhand!❤️

 15. Hej på Er! Först och främst stort tack för “Food Pharmacy”. Den här boken borde alla läsa. Även om jag själv är insatt i näringslära fick jag flera aha upplevelser.
  Det skulle vara bra att lägga liten info rutan om att välja Ceylon kanel redan vid Välkomstshot. Info om kanel ligger först på slutet. Inte många vet att den vanliga kan vara skadlig i stora mängder. Själv började jag dricka shoten så fort jag började läsa boken.
  Lite avundsjuk att inte jag fick äran att forska på det Ni gjorde.
  Durra finns i Willys Ystad.

 16. Hej!
  Jag är på jakt efter durra som inte innehåller spår av nötter. Vilka leverantörer finns mer än Da Carla?
  Någon som har några tips?
  Tack 🙂

 17. Marguerite Bosma skriver:

  Hej! köpte just durra korn för första gången i förgår. (Willies i Kungsbacka) kokte dem så som man gör pilaf ris – fräser lite lök i kokos olja med gurkmeja samt lite curry – häller på vatten enligt anvisning på förpackning samt buljongpulver (eko!) blev ganska gott med finstrimlad färsk koriander och lite olivolja – nu har jag en sats som jag ska ha på mina sallader de kommande dagarna!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.