Raw pesto på persilja – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Raw pesto på persilja

fav

Professor Stig brukar säga att persilja är något som man ska äta rikligt av och Stig, om du läser det här så kan vi tala om att vi gjorde världens godaste pesto i går på nästan TVÅ KRUKOR PERSILJA (alltså inte själva krukorna då… utan bladen…).

Det hela var naturligtvis ett misstag. Vi skulle plåta vår pesto på morotsblast till boken (för övrigt ett recept som vi fått från Stigs underbara fru Marianne) men hittade ingen blast. Så vi tog persilja i stället, för att det ser någorlunda likt ut. Och så råkade vi smaka.

Pesto på persilja
(en skål)

1/2 kopp basilikablad
1,5 kruka hackade persilja
1 vitlöksklyfta
3/4 kopp olivolja
1/2 kopp hasselnötter
1-2 msk pressad citron
salt & peppar

Mixa och smaka av med salt och peppar. Du. Milde. Så. Gott!

Print

Pesto på persilja

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

1/2 kopp basilikablad

1 1/2 kruka hackade persilja

1 vitlöksklyfta

3/4 kopp olivolja

1/2 kopp hasselnötter

12 msk pressad citron

salt & peppar

Instruktioner

Mixa och smaka av med salt och peppar. Du. Milde. Så. Gott!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. maria skriver:

    Tar gärna morotsreceptet också… 🙂

  2. Jag fattar inte? Använde ni samma bild igen? Ni har ju redan postat detta på bloggen 2014?
    http://foodpharmacy.se/2014/10/naringsrik-pestobomb-med-morotsblast/

    1. Food Pharmacy skriver:

      Haha, ja det är samma bild (eftersom den nya bilden ska vara med i boken). Fast receptet är som sagt med persilja i stället för med morotsblast (det receptet länkar vi också till inlägget). Grymt gott och grymt att du är så uppmärksam, älskart!

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.