Spagetti och köttfärssås utan ... spagetti och köttfärssås – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Spagetti och köttfärssås utan … spagetti och köttfärssås

fav

I tisdags plåtade vi de sista bilderna till boken. Det är ju en faktabok om tarmfloror och antiinflammatorisk mat men med ett tjugotal recept – allt från vår gurkmejashot till den här köttfärssåsen. 

Vi vet att det kan vara kämpigt, men av både miljö- och hälsoskäl är det inte helt dumt att försöka begränsa intaget av kött en smula. Den här såsen innehåller därför belugalinser i stället för köttfärs! På bilden äter vi den med zucchinipasta (lånade en proffsig grönsakssvarv av vår förläggare som vi tyvärr måste lämna tillbaka i morgon), men om barnen är lite knorriga kan du prova till exempel bönpasta i stället.

unnamed-1

Print

Spagetti och köttfärssås på svarta linser

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 46 1x
Scale

Ingredienser

1 morot

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1,5 dl svarta belugalinser (finns i de flesta vanliga mataffärer)

500 g krossade tomater

2 dl vatten

1 msk lantbuljong

salt och peppar

basilika eller oregano

Instruktioner

Skala och hacka lök och vitlök och koka upp med linserna och buljongen. Passa på att riva en morot medan du väntar. Ta av linserna från plattan när du tycker att de är lagom tuggiga, häll av vattnet och låt dem svalna lite. Häll över i en mixer med moroten, de krossade tomaterna och 2 dl vatten och mixa tills du är nöjd med konsistensen. Smaksätt med salt, peppar och basilika eller oregano. Späd med mer vatten för lösare sås. Servera med valfritt tillbehör.

Anteckningar

TIPS!

Knorriga barn? Om dina barn inte gillar nya smaker så kan du prova att blanda i något som du vet påminner om det de brukar tycka om. Som lite ketchup, till exempel. Eller hälften vanlig köttfärs och hälften den här ovan. Rom byggdes inte på en dag. Inte den perfekta tarmfloran heller. Glöm aldrig det!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.