Brownie som inte går av för hackor – prova att laga den redan i dag!

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Nog vår godaste raw brownie.

fav

Kolla ovan! Känner du igen bänkskivan? Ja visst, vi är tillbaka på Västkusten igen. Och här tänker vi stanna i minst fyra veckor vilket betyder att du 1) får hålla till godo med vår blåa shabby chic-skiva ett tag framöver, och 2) minns plötsligt inte vad nummer två var vilket är lite läskigt med tanke på att vi påbörjade den här meningen för mindre än femton sekunder sedan. Well – planen är att blogga på precis som vanligt i sommar men att vi bor på en ö, att nätverket är allt annat än pålitligt och att det är rätt skönt att sova lite längre på morgonen då och då kommer eventuellt att äventyra den där punktligheten som vi brukar hålla oss till resten av året.

En annan sak som är bra med att vara på semester är att det är helg varje dag. Så, börja med att mixa:

raw brownie baka

2 dl valnötter
2 dl dadlar
1/2 dl kakao
1 msk hasselnötssmör (eller annat nötsmör)
En nypa salt
1 tsk vatten

Degen ska hänga ihop och vara lite lätt kladdig. Tryck ut den någorlunda jämnt i en form och ställ in i frysen.

raw brownie avokado

Nu är det dags att täcka vår brownie med frosting! Mixa följande ingredienser till en helt slät smet:

1 avokado
1 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja
3 msk kakao
3 msk lönnsirap eller honung

raw brownie

Bred frosting över kaka och ställ in kakan i kylen en stund. Ta ut och skär upp i små rutor.

raw brownie

Den här brownie är så god att den får oss att vilja börja blogga på engelska så vi kan slänga oss med ord som: rich, dense, decadent och incredibly unbelievably satisfying. Men, eftersom vi bloggar på svenska så får vi väl helt enkelt nöja oss med att kalla dem för våra rika, kompakta, dekadenta och fantastiskt overkligt tillfredsställande chokladbrownies.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Print

Raw brownie

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

Kaka:

2 dl valnötter

2 dl dadlar

1/2 dl kakao

1 msk hasselnötssmör (eller annat nötsmör)

En nypa salt

1 tsk vatten

Frosting:

1 avokado

1 tsk vaniljpulver

1 msk kokosolja

3 msk kakao

3 msk lönnsirap eller honung

Instruktioner

Börja med att mixa ihop alla ingredienser till kakan. Degen ska hänga ihop och vara lite lätt kladdig. Tryck ut den någorlunda jämnt i en form och ställ in i frysen. Mixa alla ingredienser som är till frostingen så det blir en slät smet.

Bred frosting över kaka och ställ in kakan i kylen en stund. Ta ut och skär upp i små rutor.

Dela

Kommentarer

 1. men vad tycker tarmen om lönnsirap egentligen? Det är ju socker och lär ställa till det?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Helt riktigt, inget man varken ska äta mycket av eller varje dag. Men både honung och lönnsirap innehåller i alla fall mer nyttigheter än det vanliga vita sockret. Ännu “bättre” är vanlig eller torkad frukt och bär som är det vi oftast använder som sötning när vi bakar … Men, som sagt: ät med måtta och njut när du gör det.:)

 2. Sofia skriver:

  Snabb fråga: körde ni degen i blendtec eller något annat? Har en Oster Versa blender som blev överhettad av deg-mixen. Undrar bara vad ni använde för verktyg. Sjukt gott blev det !!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Nä, vi hade faktiskt en “vanlig” mixer … Heter det kanske matberedare? Är på landet och där finns en sådan och just när det ska till att mixas dadlar så är en matberedare faktiskt att föredra. Har dock bara mixer hemma i Sthlm så vet precis hur det är när det blir överhettad (och hur pilligt det är att pilla ner dadelsmeten gång på gång på gång).

 3. Sofia skriver:

  Tack för svar! Då vet jag till nästa gång 🙂 för det blir definitivt en nästa gång, blev hur gott som helst. Tack för alla fina recept

 4. Vet ni något om Yaconsirap? Enligt flaskan innehåller den 7g/20g sirap (alltså 35% socker) och dessutom 50% prebiotika. Är den bra?

 5. Om jag hade tänkt efter före hade jag pulveriserat valnötterna först i (stav)mixern. Det gjorde jag nu inte, så efter många grova ord sitter jag och väntar på att mixern och jag själv ska coola ned oss lite, så jag kan kämpa vidare. Har tjuvsmakat på smeten, så jag vet att det verkar värt både besväret och att tungan svartnade lite av alla svordomar.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Haha, ja vi hade faktiskt också själva ihjäl en stavmixer för några veckor sedan …

 6. Undrar hur länge kakan vara inne i frysen?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Inte alls särskilt länge – bara medan du gör den andra smeten. Åh, det här är en av våra favoritkakor. Bjöd folk på den hela sommaren!

 7. Ylva Eriksson skriver:

  Hej!
  Ni skriver om antiinflammatorisk kost. Jag har precis köpt kokboken “Antiinflammatorisk kokbok” av Karl Hultén och Cecilia … Där är det inte tillåtet med varken nötter, frön, kakao mm. Vad är det som skiljer era filosofier?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Ylva! Intressant – vår professor förespråkar ju både nötter och kakao.:) I vår bok går vi på djupet i det och om du söker på några av Stig Bengmarks första krönikor här på bloggen (sök under professorns spalt) så går han igenom hela bakgrunden till kronisk inflammation.

 8. Det här receptet från 2012 verkar vara typ identiskt med ert. Borde ni inte ange källa? http://www.mittgronakok.se/2012/09/raw-brownies.html?m=1

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.