Food Pharmacy ordinerar: Smarrig linsgryta med kokos och curry. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Food Pharmacy ordinerar: Smarrig linsgryta med kokos och curry.

fav

Du bad om vardagsrecept. Du får vardagsrecept. Vi finns här för att hjälpa dig. Så länge du inte ber oss om något svårt. Som att simma Vansbrosimmet, till exempel. Vi är för dåliga på att simma (groda, glasstrut, pang) och blir alltid så gnälliga när det är kallt. Så tror tyvärr att vi blir tvungna att tacka nej. Men förutom det så finns vi alltid här för dig.

IMG_2014

Det här är helt enkelt en variant på vår universalsoppa som du hittar i vår bok (finns att köpa här). Fast det här receptet innehåller lite mindre vätska, därav “gryta” och inte “soppa”. Gillar du curry så gillar du det här. Går finfint att äta prick som den är med lite durrakorn eller quinoa, eller med torsk som på bilden nedan.

Linsgryta med curry
(2 portioner)

1 dl röda linser
2 dl vatten
1 purjolök ink blast

½ dl kokosmjölk
1 msk kokosolja
1 msk curry
färsk koriander

Koka upp linserna och löken. Låt svalna något. Vänd ner kokosmjölk, kokosolja och curry. Lägg upp durrakorn i en skål och ös upp linssåsen över (och eventuellt fisk som du ugnsbakat med salt, peppar och citron i 70 grader i cirka en timma) . Strö över färsk koriander. Servera.

IMG_2017

Kolla, till och med dagens ungdom gillade det. Succé!

Rookie_200x200px-03

Vad tusan är half ‘n half?
Hälften varmt och hälften kallt! Ovan ser du ett utmärkt exempel på detta där vi helt enkelt blandar varmt (linserna, purjolöken, durrakornen) med kallt (kokosmjölk och kryddor). På det här sättet kan du helt enkelt fortsätta äta varm mat, men inte koka bort allt det nyttiga. Och vissa saker som du tidigare värmde av bara farten värmer du plötslig inte alls. Läs mer här om detta geniala här.

Print

Linsgryta med curry

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 dl röda linser

2 dl vatten

1 purjolök ink blast

1/2 dl kokosmjölk

1 msk kokosolja

1 msk curry

färsk koriander

Instruktioner

Koka upp linserna och löken. Låt svalna något. Vänd ner kokosmjölk, kokosolja och curry. Lägg upp durrakorn i en skål och ös upp linssåsen över (och eventuellt fisk som du ugnsbakat med salt, peppar och citron i 70 grader i cirka en timma) . Strö över färsk koriander. Servera.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Hej,

  Har ni läst Jacob Gudiols artikel?

  http://tranastyrka.se/stig-bengmark-och-mer-pahitt-om-gluten-och-vete/

  Stig Bengmark vet inte vad han pratar om.

 2. Camilla skriver:

  Hej! Durrakorn verkar vara nyttigt eftersom man hittar det på er blogg. På vilket sätt är det nyttigt och var köper man det? Kan det ha något annat namn? Hittar inte det på Ica.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Högt antioxidantinnehåll, naturligt fritt från gluten, massa nyttiga vitaminer och mineraler. Superbra alt till t ex ris. Heter även sorghum men marknadsförs oftast som durra(korn) i Sverige. Fortfarande rätt knepigt att få tag på men börjar dyka upp på fler och fler ställen. Googla så kanske du hittar det på nätet? Lycka till!

 3. Hej!

  Köpte er bok på bokmässan och har blivit helt såld. Har levt med en problemmage så länge jag kan minnas och har på många sätt försök förändra mitt sätt att äta för att underlätta för mig själv. Tror jag har ett “släng” av IBS så undviker olika livsmedel av den anledningen. Men jag tänker att om jag börjar äta betydligt bättre (med hjälp av ert tänk) kanske jag sen inte kommer behöva undvika exempelvis lök och vitlök som jag älskar, men som har en tendens att irritera min tjocktarm.
  Hur som helst, jag är på jakt efter en kokbok som kan hjälpa mig att äta bättre. Har ni något ni kan rekommendera?
  /Linn

  1. Food Pharmacy skriver:

   Linn! Goda nyheter – vi håller på och skriver en kokbok! I väntan på den finns det massa bra böcker – vårt senaste tillskott till kokbokshögen är en bok som heter “Frisk mat från River Cottage”.

 4. Hej. Jag undrar var ni hittar er kokosmjölk. jag vill undvika aluminiumburkar med plast i för jag har hört de innehåller dåliga ämnen. Har jag förstått det rätt är tetra bättre. Hoppas ni känner till något.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi köper tetra i vår närmsta matbutik men tror att många konservburkar är safe nuförtiden? Bra fråga, ska dubbelkolla och göra ett inlägg om det – säkert fler som funderar!

 5. Libertad skriver:

  Hej

  Vill börja med att tacka för en fantastisk bok! Jag har haft problem med magen så länge jag kan minnas, får alltid frågan är du gravid? Suck. Men har börjat att byta ut saker i skafferiet som ni skriver om och tänkter på vad jag äter och magen mår mycket bättre! I vilket fall så undrar jag om hirs och mathavre är något ni skulle rekomendera?

 6. Hej, måste inte linserna koka några minuter, eller använder ni färdigkokta?

 7. Hej!

  Lagade detta för ett tag sedan och uppade alla smakerna lite med extra mkt kryddor – vilket gjorde underverk! Tyckte torsken behövdes för balanserad smak och textur, men ska nu laga samma rätt till en vegetarian: någon som har nå tips på vad man kan använda för vegetariskt istället för torsken?

 8. Johanna skriver:

  Hej! När ni nämner curry i era recept, menar ni currypulver ( indisk) eller currypasta (thailändsk)?

 9. Petra sveberg persson skriver:

  Provade detta recept idag! Jättegott! Rena fina smaker och curryn gjorde att det blev lite sting. Hittade inte durrakorn på citygross så det fick bli quinoa med tomatbitar.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.