Food Pharmacy ordinerar: Smarrig linsgryta med kokos och curry. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Food Pharmacy ordinerar: Smarrig linsgryta med kokos och curry.

fav

Du bad om vardagsrecept. Du får vardagsrecept. Vi finns här för att hjälpa dig. Så länge du inte ber oss om något svårt. Som att simma Vansbrosimmet, till exempel. Vi är för dåliga på att simma (groda, glasstrut, pang) och blir alltid så gnälliga när det är kallt. Så tror tyvärr att vi blir tvungna att tacka nej. Men förutom det så finns vi alltid här för dig.

IMG_2014

Det här är helt enkelt en variant på vår universalsoppa som du hittar i vår bok (finns att köpa här). Fast det här receptet innehåller lite mindre vätska, därav “gryta” och inte “soppa”. Gillar du curry så gillar du det här. Går finfint att äta prick som den är med lite durrakorn eller quinoa, eller med torsk som på bilden nedan.

Linsgryta med curry
(2 portioner)

1 dl röda linser
2 dl vatten
1 purjolök ink blast

½ dl kokosmjölk
1 msk kokosolja
1 msk curry
färsk koriander

Koka upp linserna och löken. Låt svalna något. Vänd ner kokosmjölk, kokosolja och curry. Lägg upp durrakorn i en skål och ös upp linssåsen över (och eventuellt fisk som du ugnsbakat med salt, peppar och citron i 70 grader i cirka en timma) . Strö över färsk koriander. Servera.

IMG_2017

Kolla, till och med dagens ungdom gillade det. Succé!

Rookie_200x200px-03

Vad tusan är half ‘n half?
Hälften varmt och hälften kallt! Ovan ser du ett utmärkt exempel på detta där vi helt enkelt blandar varmt (linserna, purjolöken, durrakornen) med kallt (kokosmjölk och kryddor). På det här sättet kan du helt enkelt fortsätta äta varm mat, men inte koka bort allt det nyttiga. Och vissa saker som du tidigare värmde av bara farten värmer du plötslig inte alls. Läs mer här om detta geniala här.

Print

Linsgryta med curry

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 dl röda linser

2 dl vatten

1 purjolök ink blast

1/2 dl kokosmjölk

1 msk kokosolja

1 msk curry

färsk koriander

Instruktioner

Koka upp linserna och löken. Låt svalna något. Vänd ner kokosmjölk, kokosolja och curry. Lägg upp durrakorn i en skål och ös upp linssåsen över (och eventuellt fisk som du ugnsbakat med salt, peppar och citron i 70 grader i cirka en timma) . Strö över färsk koriander. Servera.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.